HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

Ben jij ook klaar om terug in beweging te komen, oude patronen te doorbreken en je plekje in te nemen?

 

Kom Ervaren wat paarden kunnen betekenen voor je persoonlijke groei 

Onze methodiek in het begeleiden en/of opstellen met behulp paarden is volledig gebaseerd op systemisch werk.

Vraag jij je soms wel eens af waarom je vaak in bepaald gedrag telkens opnieuw vervalt? Of waarom je emoties ervaart die je niet altijd kunt thuisbrengen? Door je plek in een bepaald systeem te gaan onderzoeken kun je zien waar belemmeringen zitten. En het is belangrijk om hiernaar te durven kijken, het kan je namelijk tegenhouden in je ontwikkeling of groei. Je kunt hierin door ons begeleid worden door systemisch werk met als extra meerwaarde een kudde liefdevolle genadeloze paarden die je familiesysteem zichtbaar maken en laten ervaren.

Systemisch werk is bij uitstek een methodiek die werkt op het niveau van bewustwording. Het zichtbaar maken van dynamieken in een systeem, het ervaren van een gewaarwording bij een kleine opstelling brengt inzicht en rust. 

Voor wie?

 • Voor wie klaar is om opstellingen en situaties aan wil kijken die voor jou belangrijk zijn.
 • Voor wie inzicht wil verkrijgen in de werking van de eigen familierelaties.
 • Voor wie nieuwsgierig is naar de diepgaande werking van het systemisch werk en zichzelf deze workshop vol zelfliefde gunt…

Maandelijkse Workshop Familie-opstellingen

Familieopstellingen is een fenomenologische therapeutische methodiek die je op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van je eigen leven en al je relaties te verbeteren.

De workshop familieopstelling is bedoeld voor iedereen die iets wil veranderen, maar waarbij dit om de één of andere reden klaarblijkelijk niet (helemaal) lukt. Dit kan zijn in werk of privésfeer of specifieke patronen die je graag wil doorbreken. Er kan ook een ziekte worden opgesteld tijdens een opstelling.

Wat is een systeem?

Je bent, zoals iedereen geboren in een bepaald familiesysteem, uit een vader en een moeder die zelf ook weer op hun beurt geboren zijn in een bepaald systeem. En dan zijn er nog de andere familieleden; grootouders, broers en zussen, ooms en tantes waarmee je gelinkt bent. Een land, een bedrijf, een klas of een vereniging zijn op zich ook allemaal systemen.

Soms kan het zijn dat je onbewust emotionele lading draagt voor iemand anders uit je familiesysteem. Je stuit vaak op dezelfde problemen of vraagstukken en vraagt je af waarom bepaalde thema’s steeds terug komen. Dit ervaar je als iets beperkend, iets dat zich onbewust uit in je eigen leven – vaak met negatieve gevolgen voor jezelf en je relaties.

Systemische en familie opstellingen in groep

Tijdens de opstellingen in groep focussen we op jouw vraag en schakelen we daarvoor andere deelnemers in als representant of observator. Ideaal als je:

 • het grotere plaatje (systeem) van je vraag wil zien
 • symptomen wil onderscheiden van onderliggende patronen, een ziekte als symptoom bv.
 • kennis wil maken met een systemische kijk en opstellingen, of als student van een systemische opleiding om ervaring op te doen.
 • wil ervaren dat anderen met dezelfde problemen worstelen
 • (verbroken) verbindingen tussen mensen zichtbaar wil maken

Symptomen

Vanuit familie dynamieken ontstaan symptomen zoals:

• Angsten en onrustgevoelens
• Relatieproblemen
• Niet beschikbaar zijn als ouder
• Doelen niet halen
• Het gevoel hebben het leven niet vol te nemen
• Depressie
• Gevoeligheid voor ziekten
• Ontbreken van kracht enz…

Deelname vraagsteller

De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via deze systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Deelname representant/ toeschouwer

Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het eigenlijk allemaal is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen. Hierdoor kan ook je eigen systeem al geraakt worden en inzichten verkrijgen.

Kosten: €50,-

Vraag inbrenger/ opstelling: €100,-

Totaal 9 deelnemers en er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden.

Je bent van harte welkom om mee te ervaren. Je kunt je aanmelden als respresantant (50 euro) en zelf een vraag inbrengen als opstelling (100 euro).

 

Wil je graag kennismaken met familie opstellingen dan kan deze Turkse Netflix serie verheldering brengen

WORKSHOP OPSTELLINGEN MET BEHULP VAN PAARDEN VLAAMSE ARDENNEN

WAAROM OPSTELLINGEN MET PAARDEN?

Paarden zijn heel geschikt als deelnemers/representant aan een (familie)opstelling. Dat komt door het natuurlijke gedrag van paarden. Een paard is een kuddedier maar ook een prooidier en hierbij dus ook vluchtdier. Om te kunnen overleven binnen de kudde hebben ze bijzonder fijngevoelige antennes, ze pikken feilloos energieën op van ons en hun kudde genoten en alles wat zich errond afspeelt wat met veiligheid te maken heeft..

Elk paard voelt perfect aan welke plek het inneemt in de kudde. Ze weten precies van elkaar wie de leider is en wie de volgers zijn. Haarfijn pikken ze elkaars signalen op zonder geluid te maken. Dit is allemaal nodig om in gevaarlijke situaties effectief te kunnen reageren.

Onderling voelen paarden goed aan wanneer een kuddegenoot niet helemaal in balans is of in zijn kracht is. Ze voelen wat de kuddegenoot nodig heeft en helpen hierbij.

WAT PAARDEN DOEN IN EEN OPSTELLING

Wanneer een paard en mens samen worden gebracht, vormen zij als het ware ook een kudde. Het paard doet dan hetzelfde wat het zou doen in een groep paarden: het tast af of het veilig is. Het pikt de energie van ons mensen daarom feilloos op.

Het paard voelt in hoeverre het veilig is om een relatie met jou aan te gaan als deelnemer. En welke plek hij of zij inneemt in de ‘kudde’. En dit gevoel vertaalt zich in gedrag van het paard. Bijna magie met paarden.

Hierdoor maakt het paard het onzichtbaar gedrag zichtbaar en wijst het aan wat er ontbreekt in het systeem waartoe jij behoort. Een paard doet dit volkomen instinctief, zonder eigen verborgen agenda, zonder oordeel. Liefdevol voor jou en genadeloos voor het systeem.

Een paard spiegelt op meerdere lagen (gedrag, emoties, fysieke klachten, relaties, systemen) en soms ook op meerdere lagen tegelijk. Iets wat in ons onderbewustzijn zit, of wat is weggestopt, soms van generatie op generatie.

Daardoor maakt het duidelijk wat er zich wezenlijk afspeelt in het systeem van de coachee. Het paard voelt ook aan wat of wie er ontbreekt en kan iets doen om onbalans te helpen herstellen.

Kosten: €75,-
Vraag inbrengen: €125,-

Totaal 9 deelnemers en er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden.

Je bent van harte welkom om mee te ervaren.

Chloë vertel vanuit haar beleving hoe ze een familie opstelling heeft ervaren…

“ Mijn eerste ervaring als representant was heel leerrijk en een eye-opener. Iedereen is op het juiste moment op de juiste plek aanwezig en neemt onbewust de juiste positie aan in een opstelling. Het was een zeer fijne groep , met respect voor mekaar en niet toevallig : ook dezelfde thema’s werden aangeraakt in de groep. Intussen ook al vraagsteller geweest en ik laat familie- opstellingen af en toe op mijn pad komen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Lesley en haar mama doen dit echt zeer goed, spelen in op de noden van de groep en kunnen anticiperen als dat nodig blijkt “

CHLOË

Respresentant & vraaginbrenger bij Familie opstellingen

INFO & CONTACT WORKSHOPS FAMILIE OPSTELLINGEN

13 + 2 =

Boeken ticket Familie- Opstelling Workshop

Boek online uw ticket  of schrijf je in via bovenstaand contactformulier voor onderstaande beschikbare data en workshops.

ANNULATIEVOORWAARDEN WORKSHOP-TRAININGEN

OVERZICHT VAN SYSTEMISCHE WORKSHOPS OP DATUM

SOULREADING-ENERGETISCHE FAMILIE OPSTELLINGEN-ZIELSOPSTELLINGEN
Bachbloes

Bachbloesemremedie & ondersteunende werking binnen therapie

Bach Bloesem remedie voor mensen en dieren een therapie vorm van ontdekker dr. Edward Bach. Volgens Bach ontstaat ziekte als lichaam en geest niet goed met elkaar samenwerken. Dit wordt in eerste instantie merkbaar door negatieve gemoedstoestanden. Uiteindelijk zal die disharmonie zich gaan uiten in het lichaam als ziekte.

Bachbloesemtherapie is een complete geneesmethode nagelaten aan de mensheid door Dr. Bach. Iedere remedie gaat uit van de relatie tussen lichaam en geest. Bloesemremedies richten zich op de geestelijke gezondheid,. Nu klinkt Bach bloesem therapie nogal ingrijpend door het woord therapie, maar wees gerust. Het houdt in dat je een bepaalde tijd achter elkaar een mix van speciaal voor jou geselecteerde bloesems tot je neemt. De bloesems doen hun werk, als het goed is ga je dat vanzelf merken.

Remedie: werking bachbloesem

Iedere bloesemremedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens en dier. Door het gebruik van een remedie leer je gebruik te maken van je eigen unieke kwaliteiten. 

Elke bloesem kan helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren. Een steuntje in de rug om tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden te komen. De werking is uniek, omdat je met deze therapie aan je (negatieve)emoties/gevoelens en je innerlijk kunt werken.

Welke remedie past bij jou

Bachbloesems maken gebruik van de levensenergie. Zoals bijvoorbeeld in een mooie bloementuin. Hier kun je niet alleen genieten van de schoonheid van alles wat groeit en bloeit. Maar ook van de uitstraling van de levensenergie die daar aanwezig is. Deze levensenergie wordt volgens de door Dr. Bach ontwikkelde methode opgevangen in bronwater.

Dat Bachbloesems helpen met het maken van de verbinding met je intuïtie is dus eigenlijk precies zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. Door deze verbinding ga je beter voelen wat goed voor je is. Zoek de innerlijke rust, dat geeft ruimte voor innerlijke groei. De echte antwoorden komen van binnenuit en niet van wat anderen aan oplossingen aanbieden. Zo kun je ook leren om intuïtief de juiste bloesemremedie te kiezen.

Op zijn zoektocht ontdekte hij 38 remedies, die ieder een bepaalde negatieve toestand opheffen.
De remedies worden voorgeschreven op basis van de emotionele toestand van je jezelf of je dier. Ze zijn volkomen veilig en kunnen worden gebruikt in combinatie met alle vormen van medicatie en therapieën.

Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op negatieve emoties en gemoedstoestanden zoals angst, stress, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en twijfel.

 Lesley Desmet-Holistic Systemic Soulwork

Holistisch Energetisch therapeut & Familieopstellingen

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen
UA-177403279-1