GTM-5BQWW7M

HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

Ben jij ook klaar om terug in beweging te komen, oude patronen te doorbreken en je plekje in te nemen?

 

Kom Ervaren wat paarden kunnen betekenen voor je persoonlijke groei 

Onze methodiek in het begeleiden en/of opstellen met behulp paarden is volledig gebaseerd op systemisch werk.

Vraag jij je soms wel eens af waarom je vaak in bepaald gedrag telkens opnieuw vervalt? Of waarom je emoties ervaart die je niet altijd kunt thuisbrengen? Door je plek in een bepaald systeem te gaan onderzoeken kun je zien waar belemmeringen zitten. En het is belangrijk om hiernaar te durven kijken, het kan je namelijk tegenhouden in je ontwikkeling of groei. Je kunt hierin door ons begeleidt worden door systemisch werk met als extra meerwaarde een kudde liefdevolle genadeloze paarden die je familiesysteem zichtbaar maken en laten ervaren.

Systemisch werk is bij uitstek een methodiek die werkt op het niveau van bewustwording. Het zichtbaar maken van dynamieken in een systeem, het ervaren van een gewaarwording bij een kleine opstelling brengt inzicht en rust. 

Voor wie?

 • Voor wie klaar is om opstellingen en situaties aan wil kijken die voor jou belangrijk zijn.
 • Voor wie inzicht wil verkrijgen in de werking van de eigen familierelaties.
 • Voor wie nieuwsgierig is naar de diepgaande werking van het systemisch werk en zichzelf deze workshop vol zelfliefde gunt…

Workshop Familie-opstellingen

Familieopstellingen is een fenomenologische therapeutische methodiek die je op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van je eigen leven en al je relaties te verbeteren.

De workshop familieopstelling is bedoeld voor iedereen die iets wil veranderen, maar waarbij dit om de één of andere reden klaarblijkelijk niet (helemaal) lukt. Dit kan zijn in werk of privésfeer of specifieke patronen die je graag wil doorbreken. Er kan ook een ziekte worden opgesteld tijdens een opstelling.

Wat is een systeem?

Je bent, zoals iedereen geboren in een bepaald familiesysteem, uit een vader en een moeder die zelf ook weer op hun beurt geboren zijn in een bepaald systeem. En dan zijn er nog de andere familieleden; grootouders, broers en zussen, ooms en tantes waarmee je gelinkt bent. Een land, een bedrijf, een klas of een vereniging zijn op zich ook allemaal systemen.

Soms kan het zijn dat je onbewust emotionele lading draagt voor iemand anders uit je familiesysteem. Je stuit vaak op dezelfde problemen of vraagstukken en vraagt je af waarom bepaalde thema’s steeds terug komen. Dit ervaar je als iets beperkend, iets dat zich onbewust uit in je eigen leven – vaak met negatieve gevolgen voor jezelf en je relaties.

Systemische en familie opstellingen in groep

Tijdens de opstellingen in groep focussen we op jouw vraag en schakelen we daarvoor andere deelnemers in als representant of observator. Ideaal als je:

 • het grotere plaatje (systeem) van je vraag wil zien
 • symptomen wil onderscheiden van onderliggende patronen, een ziekte als symptoom bv.
 • kennis wil maken met een systemische kijk en opstellingen, of als student van een systemische opleiding om ervaring op te doen.
 • wil ervaren dat anderen met dezelfde problemen worstelen
 • (verbroken) verbindingen tussen mensen zichtbaar wil maken

Symptomen

Vanuit familie dynamieken ontstaan symptomen zoals:

• Angsten en onrustgevoelens
• Relatieproblemen
• Niet beschikbaar zijn als ouder
• Doelen niet halen
• Het gevoel hebben het leven niet vol te nemen
• Depressie
• Gevoeligheid voor ziekten
• Ontbreken van kracht enz…

Deelname vraagsteller

De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via deze systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Deelname representant/ toeschouwer

Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het eigenlijk allemaal is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen. Hierdoor kan ook je eigen systeem al geraakt worden en inzichten verkrijgen.

Kosten: €50,-

Vraag inbrenger/ opstelling: €100,-

Totaal 9 deelnemers en er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden.

Je bent van harte welkom om mee te ervaren. Je kunt je aanmelden als respresantant (50 euro) en zelf een vraag inbrengen als opstelling (100 euro).

 

Wil je graag kennismaken met familie opstellingen dan kan deze Turkse Netflix serie verheldering brengen

Inschrijven of meer info over Workshop Familie- opstelling

Stuur bericht via onderstaand contact formulier

14 + 8 =

Boeken ticket Familie- Opstelling Workshop

Boek online uw ticket voor onderstaande beschikbare data en workshops.

HealingHorses@Work en De Kantelhoeve …. Meet the Team

Siegfried heeft zijn locatie in Nevele/ Deinze en Lesley werkt in het hartje van de Vlaamse Ardennen regio Oudenaarde/ Maarkedal

Siegfried De Meulenaere

Systemisch opsteller en begeleider- De Kantelhoeve

Siegfried Demeulenaere begeleidt vanuit het systemisch gedachtegoed, liefdevol voor de cliënt genadeloos voor het patroon. De eerste vraag die vaak opkomt is “ waar is dit probleem een oplossing voor”

Samen op zoek gaan naar het potentieel.

Geef je over aan de paarden en vind de paardenkracht in jezelf.
Alle activiteiten gaan door ‘naast’ het paard en met oog voor de veiligheid van iedereen.
Heb je het gevoel dat zo’n paard wel wat spannend is… laat dat dan een uitnodiging zijn om te zien wat er wil ontstaan.
Je bent welkom met alles wat je meebrengt.

Siegfried begeleid vooral volwassen.

Lesley Desmet

Systemisch opsteller en begeleider – HealingHorse@Work

Lesley Desmet begeleidt met een sterke intuïtie,ze geeft woorden aan dat wat verborgen wil blijven, ze doet dit met en liefdevolle zachtheid.

In rouw-verlies-trauma is ze specialist en via de paarden openen er deuren die noodzakelijk voor het verwerkingsproces.
Lesley werkt met kinderen jongeren en volwassen vanuit een systemisch perspectief en kan onderzoeken welke impacht (vecht) scheiding heeft op de ouder-kind relatie.
Tijdens het individueel begeleidingstraject kan naast het begeleiden met behulp van paarden, alternerend gewerkt worden
met verschillende methodes zoals hypno en regressietherapie- voicedialogue.

Thema workshops  2022

HealingHorses@Work en De Kantelhoeve slaan de spreekwoordelijke hoeven in elkaar.

Efficiënte samenwerkingsverbanden

WAT HOUDT MULTIDISCIPLINAIR SAMENWERKEN IN? Het uitsluitend beschikken over kennis en expertise op het eigen vakgebied volstaat tegenwoordig niet meer.

Het uitsluitend beschikken over kennis en expertise op het eigen vakgebied volstaat tegenwoordig niet meer. De 21e eeuw professional zal zowel over een diepe inhoudelijke vakkennis moeten beschikken als ook de vaardigheden om te kunnen samenwerken met andere disciplines.

Om hier dieper op in te gaan organiseren we een ervaringsmoment. zodat je zelf als therapeut, psycholoog, zorgverstrekker,…. kan ervaren.

Ervaren hoe we met de paarden je cliënt mee kunnen begeleiden in zijn proces. En hoe we een waardevolle aanvulling zijn op je bestaande methodieken, en hoe ze complementair kunnen zijn in een begeleidingstraject.

Voor deze bijzonder workshop slaan HealingHorses@Work en De kantelhoeve de spreekwoordelijke hoeven in elkaar.

Lesley Desmet begeleidt met een sterke intuïtie,ze geeft woorden aan dat wat verborgen wil blijven, ze doet dit met en liefdevolle zachtheid. In rouw-verlies-trauma is ze specialist en via de paarden openen er deuren die noodzakelijk voor het verwerkingsproces. Lesley werkt met kinderen jongeren en volwassen vanuit een systemisch perspectief en kan onderzoeken welke impacht (vecht) scheiding heeft op de ouder-kind relatie. Tijdens het individueel begeleidingstraject kan naast het begeleiden met behulp van paarden, alternerend gewerkt worden met verschillende methodes zoals hypno en regressietherapievoicedialogue.

Siegfried Demeulenaere begeleidt vanuit het systemisch gedachtegoed, liefdevol voor de cliënt genadeloos voor het patroon. De eerste vraag die vaak opkomt is “ waar is dit probleem een oplossing voor” Samen op zoek gaan naar het potentieel. Siegfried begeleid vooral volwassen

Alle activiteiten vinden plaats naast en tussen de paarden op de terreinen van De kantelhoeve Stevige schoenen, laarzen en kledij aangepast aan de weersomstandigheden zijn aangeraden.

Tijd en locatie

Bij interesse kunnen wij deze activiteit organiseren op een passende datum.

Wees welkom met alles wat je meebrengt….

Wij ontvangen jullie graag samen met de kudde

Lesley van HealingHorses@Work en Siegfried van De Kantelhoeve

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen
UA-177403279-1