HealingHorses@Work

In Connection We Grow…and we can heal our soul and body…
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
Logo
kinder/Jongeren coaching
Logo
Logo

Holistisch & Spiritueel Coach en Energetische Healer

Als je Ziel de toestemming krijgt en onderdeel is van het verhaal, wordt alles plots liefdevoller, mooier en authentieker…

Mij kan je een holistisch healer-coach noemen. Dit betekent dat ik bij mijn coaching sessies alle relevante factoren meeneem die van invloed zijn op je gedrag. Ik heb niet alleen aandacht voor de mentale aspecten van je gedrag (gedachten en overtuigingen), maar ook voor je gezondheid en je lichamelijke, emotionele spirituele en energetische aspecten.

Holistische aanpak van het coachen en energetisch helen 

Natuurgeneeskundige therapeuten/coachen werken vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat ze de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

Hoogsensitiviteit en gevoeligheid is het sturend vermogend van morgen… Daar liggen nog zo veel ongekende en niet ontdekte mogelijkheden.

De energiebalans van ieder mens is wel eens in meer of mindere mate verstoord. Dit kan leiden tot allerlei fysieke en emotionele klachten. Mijn coaching sessies helpen om jouw geest en lichaam weer in evenwicht te brengen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals healings (volgens o.a Reiki en Sjamanisme principes) in combinatie met therapeutische coaching gesprekken. Na een dergelijke coaching sessie ontstaat er meer innerlijke rust.

Wat is energetische sessie of healing?

Trauma, emotionele en mentale stress , onverwerkte gebeurtenissen en andere blokkades kunnen opgeslagen worden als negatieve energie  in ons lichaam, waardoor we ons minder goed voelen en klachten kunnen ervaren. Energie kunnen we voelen. Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we zelf al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is.

Energetische healing vergemakkelijkt het helingsproces door blokkades in ons lichaam op te heffen, de energie te herstellen, zodat alle energie terug vrij kan stromen. Ons lichaam komt weer in evenwicht van waaruit het in staat is om op eigen kracht zichzelf te genezen.

Energetische healings kunnen ook helpen om problemen te identificeren voordat ze zich manifesteren als pijn of soortgelijke vervormingen in het fysieke lichaam. Het opent ons bewustzijn op gebieden die aandacht komen vragen en die we moeten verwerken om ons leven in balans te brengen en gezondheid, harmonie en vitaliteit te behouden.

Een healing sessie kan ook aanvullend dus naast reguliere coaching sessies worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke en holistische behandelwijze.

Energetische Healing heeft een positieve werking bij:

 • Stress en Burn-Out
 • Rouw -Verlies- Trauma
 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Anders leren vasthouden en het verwerken van emoties, fobieën en angsten…
 • Lichamelijke klachten
 • Spirituele zoekttocht

Voor wie?

Mogelijk voor iedereen die ervoor open staat…

Tijdens de sessie is het aangewezen om makkelijk zittende kleding te dragen. U houdt uw kledij aan tijdens de behandeling.

Een belangrijke oorzaak van lichamelijke klachten , depressies en veel voorkomende auto-immunziektes is volgens de orthomoliculaire geneeskunde de algemene verzuring van ons lichaam.
Ons immuun systeem start bij onze spijsvertering…

 

 

Tandem healing sessie voor (huis)dier en baasje

 

De dieren die we in ons leven aantrekken, weerspiegelen ons op zovele manieren. Onze verbindingen met hen gaan heel diep, tot op zielsniveau. Net als wij zijn ze ook op reis om hun ziel te ontwikkelen door hun relaties en ervaringen, en elk dier heeft diep spirituele boodschappen voor ons en intenties voor onze persoonlijke groei.

Dieren spiegelen

Dieren kunnen goed veranderingen aanvoelen in hun omgeving. Ze zijn uiterst gevoelig voor onze emoties. Als je bijvoorbeeld verdrietig bent, voelen ze dit zeer goed aan en komen je dan troosten. Het dier weet al hoe wij denken en hoe wij ons voelen, want het dier voelt ons onderbewuste aan. Dieren koesteren onvoorwaardelijk liefde.

En dieren spiegelen ons. Ze laten zien wat wij zelf vaak niet willen of nog niet kunnen zien. Ze nodigen ons uit om diep in contact te komen met onszelf, inzicht in onze problemen te geven en te laten zien wat de invloed is van ons gedrag op onszelf en op onze omgeving. Dieren vragen ons om in verbinding te leven en verantwoordelijkheid te nemen om stappen die zetten die echt nodig zijn en aandacht vragen.

Dieren kijken dwars door je heen heen, zij weten precies hoe jij bent en spiegelen dit naar jou toe. Ze leren ons om eerlijk te zijn en eerlijk naar jezelf te kijken.

​Je helpt hiermee niet alleen je dier, maar ook jezelf

Jouw dier is niet voor niets in jouw leven gekomen. Ze ondersteunen je bij verdriet en geven je ook heel veel vreugde. Ze leren ons de verantwoordelijkheid door voor hen te zorgen, zijn spiegels in je eigen ontwikkeling. Ze zijn zelfs in staat om emotionele en fysieke pijn bij jou weg te nemen en zijn vaak bereid om tot het uiterste te gaan. Zelf ziekte of symptomen van ziekte overnemen.

Het wil niet zeggen dat elk dier dat ziek is, ook een spiegeling is van de eigenaar. Sommige dieren worden gewoon ziek, het hoeft niet altijd iets te betekenen. Het kan ook komen door slechte voeding, vervuiling of iets binnen hebben gekregen wat niet goed is. Wanneer verschillende behandelingen of medicijnen niet aanslaan en de symptomen keren steeds terug, kun je gaan onderzoeken wat er bij jouzelf wellicht aan de hand is, dat het dier naar jou spiegelt.
Het is belangrijk om te weten dat er vaak diepere oorzaken achter ziekten en gedrag van dieren kunnen zitten.

Dieren spiegelen onze emoties, pijn en gevoelens

Wat de dieren spiegelen, kan soms een blinde vlek zijn, omdat je het zelf niet kunt of wilt zien. Het is goed om te weten dat het dier je wilt helpen, te groeien, en je kunt hiervoor je hart openstellen om de boodschappen die via het dier doorkomen, te ontvangen, te accepteren en toe te laten.
Dieren leven in het NU, dat vragen ze ook van hun baasjes.

Voor welke dieren?

Een healing kan helend werken voor dieren met een fysieke klachten of met bepaalde gedragsproblemen (vaak liggen daar emotionele processen aan ten grondslag, als gevolg van trauma) van het dier zelf of hun baasje.
Ik behandel katten, honden en paarden.

Bij ziekte en/of lichamelijke klachten raad ik ook altijd aan een dierenarts te raadplegen. Deze sessie vervangt niet de nodige medische interventies door een dierenarts.

Wil je een afspraak maken?

energetisch therapeut , tadem healing voor mens en dier
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde

Wat zijn Akasha kronieken? 

Het energetisch archief van de ziel

Heb jij een vraag over jezelf, over jouw rol in een situatie, wil je weten welke stap je nu kan zetten om jouw pad te (ver)volgen of heb je een andere vraag? Ik kan je daarbij helpen door jouw Kronieken te lezen en jouw specifieke levensvragen te stellen en antwoorden geven die jouw totale ‘zijn’ omarmen.

Volgens de inmiddels overleden Edgar Cayce kunnen we de Akasha Kronieken zien als de supercomputer van het universum, een centrale opslag voor alle informatie van ieder individu dat ooit geleefd heeft in de hele kosmos. Naast het opslaan van de gebeurtenissen van je leven, slaat het ook iedere handeling, daad, ieder woord, gevoel, iedere emotie, intentie en beweegreden op. Zogezegd bevatten de Kronieken de gehele geschiedenis van iedere ziel sinds het begin der tijden.

 

Wat kan een Akasha reading voor jou doen?
De Akasha Kronieken bevatten alle informatie over jouw ziel, de vraag is dus: “Wát wil je weten?”
Vragen als; ‘Waarom ben ik met mijn huidige partner, wat moeten we in deze relatie leren?’ of ‘Ik sta op een kruispunt in mijn leven en ik wil graag begeleiding om de beste keuze voor dit moment te kiezen, hoe kan ik dit aanpakken?’
of ‘Waarom herhalen bepaalde patronen zich in mijn familie? Wat kan ik eraan doen om deze patronen te doorbreken?’
Zelfs traumatische ervaringen kunnen onder de loep genomen worden. ‘Waarom is mij dit overkomen en wat heb ik ervan mogen leren?’ De Kronieken zullen je leiding geven, om de traumatische ervaring achter je te laten en je leven weer op te pakken vol liefde en kracht.

Een akasha reading sessie kan online of in mijn praktijk.

 Elke Akasha reading is anders, daarom kan ik hier nu geen helder voorbeeld van schetsen. De antwoorden worden gegeven, zoals ik beschreven heb bij een Akasha reading op afstand. Het verschil is dat je tijdens een live reading echt in de energie zit waardoor je zelf ook sensaties zult ervaren. Antwoorden, beelden, geuren en gevoelens kunnen boven komen bij jou. Tijdens de Akasha reading ontvang je automatisch een healing (zowel op afstand als live), die je tijdens een live reading op een veel dieper niveau ervaart.

Lesley Desmet

Energetisch begeleider en systeem opsteller

Wat is Kundalini Reiki?

Kundalini Reiki is een eenvoudige helende techniek die geen intensieve studie of het gebruik van complexe procedures vereist. Dit is mogelijk het enige afstemmingsproces dat in staat is om zowel de Universele als de Aarde-energie tegelijkertijd te openen, waardoor de beoefenaar een zeer krachtige geleider kan worden voor genezende en transformerende energie. In Kundalini Reiki worden blokkades in de chakra’s verwijderd en wordt het lichaam voorbereid op de volledige Kundalini ontwaking die plaatsvindt in overeenstemming met de goddelijke blauwdruk van de ziel. Er wordt gedacht dat wanneer we in de baarmoeder zijn, de Kundalini-energie begint bij het kruinchakra en naar de basis van de ruggengraat reist, waardoor onze vorm en ons bewustzijn ontstaat. Vanaf de geboorte streven we ernaar dat de Kundalini terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie en ons terugbrengt naar de tijd dat we vervuld waren van liefde en verwondering voor alles. Kundalini is Sanskriet voor oerkracht. Het is de energie van het bewustzijn, een groot reservoir van creatieve energie waarvan wordt gedacht dat het in het niet-ontwaakte lichaam verblijft. Deze slang kan worden gezien als een transformatieve energie. Wanneer de Kundalini-energie door je lichaam beweegt, transformeert het je bewustzijn.

WAT DOET EEN REIKI BEHANDELING? (DE VOORDELEN)

Waarom zou je dan een reiki behandeling boeken? Waar is het goed voor? Ik som graag de voordelen voor je op!

 • Het helpt ontspannen & stress verminderen (Stress & Burnout)
 • Verlichting van pijn & versnelling van genezing
 • Beter slapen, minder moe, meer focus & energie
 • Het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen
 • Versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel
 • Afvoeren van afvalstoffen & versterking van immuunsysteem
 • Het helpt bij het loslaten van oude patronen die je niet meer dienen
 • Minder anxiety, meer zelfvertrouwen, balans & betere kwaliteit van leven
 • Ofwel: ondersteuning in je healing proces en ter persoonlijke ontwikkeling

Mocht je dit nu ook willen ervaren, boek dan een kundalini reiki healing op afstand of ter plaatste Ik ondersteun je hierbij graag!

Lesley Desmet

 Kundalini Reiki Master

Vanaf 2023 zal ik ook Kundalini reiki master inwijdingen organiseren.

Akasha Kronieken
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde

Energetische therapie en Familieopstellingen

Energetische therapie geeft je inzicht over wat gezien wil worden. Het gaat er om dat het onderbewuste bewust te wordt. Dit gebeurt aan de hand van een (systeem)opstellingwaarbij een verbindend veld voelbaar en ervaarbaar is. In het veld komen gevoelens en overlevingsmechanisme naar boven.

Onzichtbare patronen worden zichtbaar en daar hanteerbaar. Deze realiteit kan soms confronteerbaar zijn, echter de waarheid maakt ook dat jij je verhaal kan maken en het daarom helend werkt. Bijvoorbeeld wat maakt nu dat jij elke keer in een bepaalde situatie/ relatie belandt, kan met een opstelling zichtbaar worden.

Dit kan zowel op individueel niveau als in groepsverband. Daarnaast is het mogelijk om familieopstellingen te doen.

Ieder mens heeft naast een fysiek lichaam een energetisch lichaam. Dit energetische lichaam bestaat uit het een chakra- en aurasysteem. Alles wat we tegenkomen in het leven en niet kunnen verwerken wordt opgeslagen in dit energetisch systeem. Deze ervaringen kunnen een blokkade vormen in de chakra’s en het aurasysteem verstoren. Wanneer je zo’n ervaring tegenkomt is de kans groot dat het een blokkade is en dat deze  blokkade opgepakt en verwerkt wil worden. Een opstelling geeft je de mogelijkheid om dit te doen.

Veel lichamelijke en geestelijke klachten vinden hun oorsprong in een blokkade van het aura- of chakrasysteem. Hierdoor gaat een klacht vaak over een eerdere ervaring die niet is verteerd. Vanuit deze onverwerkte ervaring reageer je met een manier die jij hebt aangeleerd ergens. Die manier was vroeger dienstbaar alleen nu niet meer. Met energetische systeem therapie komt dit aan de oppervlakte en kan je stap pet stap;een blokkade loslaten.

Energetische opstellingen

Familie opstelling in combinatie met energetische opstellingen?
Eigenlijk vergelijkbaar met familieopstellingen, maar het werkt op sommige punten net toch anders.
In deze vorm van opstellingen kun je werken met alle soorten energieën waarmee je bent verbonden bent.

Jezelf energetisch bevrijden van ladingen die je niet langer meer dienen.

Je kunt dit namelijk inzetten om belastende energie uit je aura weg te halen en belemmerende energiekoorden te doorbreken of aan te zuiveren.

Je kunt een energetische opstelling doen om meer ruimte te maken voor je intuïtie en contact te maken met je gidsen. Of een zielsopstellingen waarbij je gaat werken met de energie van je zielsmissie en alles wat hierbij hoort.

holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde

Wat zijn tweelingzielen of twinflames? 

Wist je dat de Grieken een heel mooi verhaal hebben over het ontstaan van soulmates en wellicht ook tweelingszielen.

Er bestaat een prachtige mythe over de ontwikkeling van de mens. En het ontstaan van de liefde.

Volgens de oude Grieken waren we ooit voorzien van vier benen, vier armen en een hoofd met twee gezichten, waarmee we zowel vooruit als achterwaarts konden kijken. Een machtige constructie, die de goden serieus onrustig maakte. Uit angst voor dit té veelzijdige wezen, en als alternatief voor totale verwoesting (dat vonden ze nét wat te ver gaan), kwam Zeus tijdens een spoedbijeenkomst op het idee om dit wezen te splitsen, en zo zijn macht in te perken. Bovendien zouden er op die manier ineens twee keer zoveel mensen zijn om de goden te aanbidden. Een prachtig compromis! Hij gebruikte zijn bliksem om de mens in tweeën te splijten, en dat was dat.

Je tweeling ziel is eigenlijk als jouw spiegelziel. En in de meeste gevallen komt deze verbintenis voor in een intense romantische zielen connectie. Je tweeling ziel zal je altijd reflecteren wat niet in lijn is met je ziel. Jouw ziel is van nature overvloedig en vol met liefde. Het ego is geprogrammeerd door de omgeving gedurende je jeugd en wordt doorgaans aangedreven en gevoed door angst. Wanneer je getriggerd wordt door je tweelingziel, wil dit zeggen dat alle programmeringen en overlevingsmechanismen op je onderbewuste actief aanwezig zullen zijn. Dit zal pas veranderen bij inzicht en als je dit zelf hebt aangepast. Dit is reden waarom veel tweeling zielen lang in een toxische relatie dynamiek kunnen zitten. En in werkelijkheid is dit een zogenaamde perc

eptuele fout in onze kijk op de wereld, die onze tweeling ziel enkel weerspiegelt.

Hierdoor ben ik ‘ De tweelingzielen-ontdekkingsreis ‘ gestart. De reis van de tweeling ziel is een spirituele bewustwording en ontwaken. Of je nu wel of niet je tweeling ziel in je leven bent tegengekomen, als dit je nu aanspreekt, dan is het voor jouw bedoeld…

3. romantic souls in universe generated with midjourney
8d0f9d227476204cd64f1c25b909dd23


Ontdekken van je zielsmissie…

Wat is je levensdoel?  

Een zielenlezing is uitermate bijzonder. In een sessie gaat Lesley met jou aan de slag met je zielendoel waardoor het  pad van je ziel en daarmee je leven helder wordt. Een sessie duurt ongeveer 1, 5 uur en kost 150 euro. Een afspraak is zo gemaakt.

 

Ben jij op zoek naar meer zingeving in je leven? Wil jij je Zielsmissie ontdekken? Dan is  Nu jouw tijd aangebroken!

Ik geloof dat ieder mens hier op deze aarde is gekomen met een ziel, een ziel met een soort eigen taak of missie. Dit betekent dat je ergens onbewust hebt gekozen voor de ervaringen die jij opdoet in jouw huidig leven hier op aarde. Dus je hebt als het ware eigenlijk zelf gekozen voor je eigen rugzakje waarmee je van bij je conceptie op pad bent gegaan.

Je zielsmissie is iets wat diep in jezelf geworteld zit , maar waar je vaak weinig woorden aan kunt geven. Je missie is eigenlijk zo belangrijk dat wanneer je die gaat negeren of als het ware gaat wegdrukken, je huidige levenssituatie je er vaak met zachte of harde hand toe zal dwingen er wel naar te gaan moeten naar kijken of luisteren.

Soms wordt je ziek, ontslagen, relaties lopen vast of worden verbroken, je krijgt een burn-out of een depressie… Hoe meer je je missie niet vervult en verder weg van je missie gaat leven, hoe meer tegenspoed je als het ware op je pad krijgt gegooid….

Als je kompas vastloopt en je alles in twijfel trekt waar je je leven tot nu toe op gebaseerd hebt. Ligt hier een sleutel om mee te werken. In het diepst van je wanhoop kan het lichtstraal die naar binnen kan schijnen. Daar op dat plekje waar je diepste pijn is, daar kun je je juist je  ergens je eigen zielsmissie vinden.

Deze zielsmissie zal je helpen en gaan dienen om je leven hier te vervullen op een constructieve manier. Dat wil echter niet zeggen dat het leven alleen maar over roze wolken zal gaan…Leven is het doorleven van al je angsten, je boosheid, je frustraties over je ervaringen zijn van groot belang.

Het belangrijkste in je leven is om je zielsmissie te leven. Je zielsmissie is waarvoor je hier op aarde bent gekomen.

Door het ontdekken van je eigen zielsmissie krijg je deze ervaringen en bewustwording. Werd jij zelf als kind voldoende gezien? Werd er naar jouw geluisterd? Werden je verlangens ingevuld…?

Vaak ligt die missie in de kindertijd onder een sluier verborgen. Stel jezelf eens de vraag wat je als kind wilde en verlangde, waar je toen al goed in was. Veel kinderdromen sterven jammer genoeg een vroegtijdige dood. Je zielsmissie ligt ergens verborgen achter een deurtje… waar we ergens nog altijd het sleuteltje van hebben….

Wanneer er nooit goed naar jouw behoefte is geluisterd als kind, zul je een drang voelen om anderen juist te gaan helpen om zich meer begrepen te voelen. Dit omdat je vanuit je eigen verlangen juist weet en voelt, hoe het is als dit alles afwezig was toen. Zonder deze eigen ervaring zou jij nooit zo de drive voelen om hier mee aan de slag te gaan. Samen met de natuur , mijn kudde paarden en mezelf helpen wij jou om terug in contact te komen met je zielsmissie, zodat je vanuit je hart en je eigen geaarde plekje in je kracht kunt gaan verbinden met het universum.

Wat Gebeurt er als je jouw Zielsmissie Leeft?

Ik weet als geen ander hoe het voelt wanneer je daadwerkelijk je zielsmissie hebt gevonden. Er is geen andere weg die je nog kunt nemen. Je weet gewoonweg dat dit  JOUW WEG IS vanuit je eigen plekje. Dat is thuiskomen in je hart en bij jezelf.

Wees de persoon die heeft besloten om volledig te leven en zijn/haar eigen potentie en kracht.

Wij zitten allen al in een soort van shift van het oude naar het nieuwe. Alleen het nieuwe is zo onbekend waardoor wij ons soms eenzaam en alleen voelen. Bij het ontdekken van je zielsmissie ga jij jouw unieke pad bewandelen en je doen waarvoor jij hier bent gekomen. Hierbij maak je gebruik van je intuïtie en leef je jouw eigen waarheid die je van binnenuit al voelt en weet.

Juist nu in deze coronatijd zie ik de nood en verlangen om je eigen ontwikkeling, je eigen innerlijke en spirituele groei onder de loep te nemen en werkelijk jezelf te gaan omarmen met veel geduld en zelf-liefde. Wel hierbij kan ik je wellicht een stukje op weg zetten door hier en daar lichtpunten aan te brengen op je pad…

Een kort coachingstraject om inzicht te krijgen op je eigen zielsmissie , je intrinsieke en authentieke  motivatie, je bestemming in dit leven. Of je nu al dan niet in reïncarnatie gelooft of niet, een mens komt op deze aarde met bagage en capaciteiten, met gevoeligheden en talenten.

Voor mezelf heb ik altijd een zekere roeping gehad om mijn eigen pad helder te krijgen, om zin te kunnen geven aan mijn leven, om van betekenis te kunnen zijn.
Wij maken allemaal deelt uit van een systeem: een familie, een vereniging, bedrijf of vriendenkring….
Vanuit deze verschillende systeemvelden , zijn wij als het ware verbonden in een soort van levensweb. Iedereen heeft zijn eigen aandeel in dit geheel. Elke stap die wij zetten, elke keuze die wij maken of zelf een gedachte die wij hebben is van invloed op ons levensweb.

De eerste stappen van het ontdekken  van de zielsmissie is een sessie van 1.5 uur.

Particulier tarief is € 150,- per gesprek (incl. btw), trajecten in overleg (kan ook online).

Lesley en De Kudde van HealingHorse@Work

Mijn eigen missie:

Vanuit de natuur, heel ik samen met mijn kudde de energetische liefde in jouw rivier. Zodat je vanuit jouw stroming op je plekje kunt staan, je je kan voeden uit de krachtbron van je ziel en je kunt grazen aan oevers van het verleden.

Helen met behulp van Vrouwelijke & Mannelijke Energie

Wij beschikken allen over mannelijke en vrouwelijke energie. Zo zijn we immers geboren, en bij onze conceptie was onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans. Toen begon ons leven op aarde en heeft dit voor velen tot gevolg gehad dat de prachtige balans, waarmee we zijn begonnen, is verstoord geraakt. Hoe kan het ook anders…!!!

Op dit moment geldt voor velen dat de mannelijke energie de overhand heeft. De vrouwelijke energie heeft haar ‘aanzien’ verloren en wordt tegenwoordig vaak op een mannelijke functionele manier ingezet. Hiermee bedoelen we dat de natuurlijke zachte vrouwelijke energie weinig waardering meer kent, behalve als het als nuttig wordt ervaren. In de huidige maatschappij wordt empathie en intuïtie als kunstje aangeprezen en dan is het weer acceptabel. Hoe verwarrend kan het zijn met energetische verstoring als gevolg…

 Denken en Voelen

Om als mens tot onze volledige potentie te komen hebben we mannelijke (het denken, de ratio) en vrouwelijke (intuïtieve) energie tot onze beschikking. Het mannelijke ondersteunt en biedt bedding aan het vrouwelijke, en heeft het vrouwelijke nodig om verharding en verstarring te voorkomen.

Die ideale verhouding ligt in 70%/30 %

ALLES OVER VROUWELIJKE EN MANNELIJKE ENERGIE IN BALANS BRENGEN (HELEN)

Wil jij alles weten over vrouwelijke en mannelijke energie, en vooral ook hoe je dit kunt helen? Dan zit je hier goed! In de afgelopen jaren ben ik steeds meer in termen van energie gaan spreken en ik merk vaak dat dit voor veel mensen nog lastig te begrijpen is.

Iedereen bezit zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Echter, in de huidige jachtige maatschappij overheerst helaas de mannelijke energie.

Wij zijn als het ware opzoek naar onze Ying/ Yang energie…

WAT IS VROUWELIJKE ENERGIE?

De vrouwelijke energie is meestal naar binnen gericht. Sleutelwoorden zijn hier:

 • Zacht
 • Warm
 • Gevoel
 • Sensueel
 • Intuïtief
 • Overgave

WAT IS MANNELIJKE ENERGIE?

De mannelijke energie is naar buiten gericht. Sleutelwoorden zijn hier:

 • Leiding
 • Actie
 • Daadkracht
 • Grenzen
 • Doelgericht
 • Geven
 • Succes
 • Focus
 • Stabiel
 • Plannen

VROUWELIJKE & MANNELIJKE ENERGIE ONTWIKKELEN EN WONDEN HELEN…

In welke kernwoorden herken jij jezelf bij de opsomming hierboven?

We hebben allemaal een innerlijk kind dat vaak nog heel wat heling nodig heeft.

Dit heeft veelal te maken met onze opvoeding die we van thuis uit hebben meegekregen. Ook al ben je uit huis, dit werkt nog steeds door in alle je relaties, als je dit niet heelt.

Gewonde mannelijk vs vrouwelijke energie:

Indien je gekwetste mannelijke energie hebt, heb je vaak het gevoel dat het nooit voldoende is.Je bent prestatiegericht en serieus.

Je hebt vaak je gevoel afgesloten, bent heel rationeel, vermijdend/ zoekt constant afleiding, soms egoïstisch, controlefreak en hebt moeite met verbinden.

Dit kan voortkomen uit een opvoeding waarbij je constant de nood voelde om te presteren om liefde te krijgen die zo in je verlangen zat. Nu zoek je nog steeds naar die bevestiging voor ooit ‘goed genoeg’  te zijn.

Gewonde vrouwelijke energie:

Wanneer je ‘gekwetste vrouwelijke energie hebt, ben je juist super gevoelig voor alles  en ontvang vaak te veel prikkels, waardoor de wereld vaak te veel is….

Je hebt moeite om je grenzen te stellen, kunt complimenten heel  moeilijk ontvangen en hebt moeite met keuzes maken

Dit maakt je onzeker, je afhankelijk in het opstellen naar een partner en je kruipt maar al te vaak in de slachtofferrol.

Ook hierbij speelt opvoeding een rol, wellicht was je je moeder een pleaser/of had je een dominante vader?

VROUWELIJKE EN MANNELIJKE ENERGIE IN BALANS BRENGEN

Teveel is nooit goed Een teveel aan vrouwelijke of mannelijke energie is niet prettig.

Je kunt dit gelukkig in balans brengen, door de vrouwelijke energie en / of de mannelijke energie te helen.

Als zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie alle ruimte krijgt, houden deze elkaar in balans. Dan waardeer je je zachtheid en je gevoeligheid. Hierdoor voel je de mensen om je heen aan zonder jezelf daarin te verliezen. Tegelijkertijd voel je de daadkracht en het vertrouwen om naar je gevoel te luisteren en er naar te handelen. Je durft er voor uit te komen zonder jezelf te hoeven overschreeuwen.

Als je je veilig voelt door voldoende mannelijke energie kun jij je hart openen en je vrouwelijke energie laten stromen. Dan kun jij je hart verbinden met je denken en je doen, essentieel voor jouw levensgeluk.

Kortom het recept voor Zelf-Liefde

VROUWELIJKE EN MANNELIJKE ENERGIE IN EEN RELATIE

Opposites attract!!!

Je trekt in relaties meestal het tegenovergestelde aan in je partner. Gekwetste mannelijke energie wil redden en gekwetste vrouwelijke energie wil gered worden… 😊…

Een vrouw die een teveel mannelijke energie heeft (vaak zelfbescherming), kan intimiderend overkomen en daarmee mannen afschrikken en wegduwen.

Een man met te weinig vrouwelijke energie kan zijn gevoelens niet goed uiten, in de slachtofferrol kruipen en geen commitment willen afleggen.

Overigens hebben we het hier over energie, dus dit gaat vaak heel onbewust. We zijn ons vaak niet bewust van de ‘wonden’ die we hebben.

Ben jij al bekend met je  vrouwelijke & mannelijke energie of wil je die in balans brengen?

De eerste stappen van het in balans bengen van je eigen energie is een sessie van 1,5 uur.

Particulier tarief is € 75,- per gesprek (incl. btw), trajecten in overleg.

Online tarief is € 60,- per gesprek (incl. btw), trajecten in overleg.

Lesley en De Kudde van HealingHorse@Work

Hallo welkom bij HealingHorses@Work

IN CONNECTION WE GROW…

ENERGETISCH WERK – HEALING- READING

Readings voor dieren en mensen

Mijn naam is Lesley, en ik ben dierencommunicator en healer. Dieren hebben van kindsbeen af  centraal gestaan in mijn leven. Telepathische communicatie met dieren is een manier om onze dieren ook een stem te geven. Lang deze weg vinden wij als mens en baasje toegang tot inzichten tot wat onze dieren ons te bieden hebben en wat ze eigenlijk allemaal voor  ons doen.

Readings zijn persoonlijke boodschappen voor jou en voor je dier. Het zijn boodschappen die over het dier zelf gaan maar het kan ook over jou gaan. Niet alleen tijdens coaching sessies spiegelen paarden, evenzeer in het dagelijks leven. Heel vaak komen de thema’s van jouw paard of huisdier overeen met jouw thema’s. Dit kan zowel op fysiek of mentaal vlak zijn. Een reading kan hierbij heel verhelderend zijn voor jou en je dier. Het geeft je meer duidelijkheid en inzicht in je huidige situatie en hiermee kan jezelf terug in beweging komen.

Communiceren met een dier via foto:

Misschien klinken deze gebeurtenissen je bekent in de oren : Je wil iets met je dier gaan doen, maar het weigert of doet iets compleet onvoorspelbaar! Is je dier misschien ziek of wil het je iets duidelijk maken. Kan voor een hoop ellende en frustratie zorgen als er hier omtrent geen duidelijkheid komt. Het kan ook zijn dat je dier ziek is maar je op die manier iets wil duidelijk maken over jezelf.

Wanneer je in contact kunt gaan met je dieren via communicatie kan  je aan jedier vragen waarom het bepaalde dingen doet, wat het je wil vertellen of gewoon waarmee het dier precies een probleem heeft.

Niet alleen paarden hebben de natuurlijke gave om te spiegelen, onze huisdieren doen dit ook!

Het kan ook zijn dat het dier ons iets duidelijk maakt over onszelf; het onze persoonlijke blokkades gaat spiegelen en dan is het een kwestie voor het baasje om deze blokkades te durven aankijken! Ook dit moeten we respecteren! Alles draait om het respect voor het dier en zijn eigen persoonlijkheid.

Een dier kent natuurlijk ook emoties als verdriet, jaloezie, angst, boosheid enzovoort. Ook dat kan een effect hebben op het ‘probleem’ dat zich voordoet.
Hoewel er altijd mensen zullen zijn die beweren dat dit niet zo is… (iedereen heeft recht op zijn waarheid), heb ik in ieder geval wél zeer vaak ervaren dat ze wel degelijk zo’n gevoelens kunnen hebben en erg veel lijden, dikwijls omwille van en door mensen! -Kristina Boey-

Ik ga in verbinding  met dieren en probeer zo de reden van hun probleem te ontdekken. Ik stel gerichte vragen en luister naar wat ze te vertellen hebben, zodat ik na afloop van het gesprek het baasje op de hoogte kan brengen.

Het meeste vervelende punt is dat het probleem maar al te vaak bij de mens ligt…  Wanneer we dan met het baasje praten merken we maar al te vaal dat hij de boodschap niet ‘wil’ of ‘kan ‘horen of dat hij niet wil meewerken. Hierbij komen we dan geen stap verder om het dier ter hulp te komen. Wat uitermate jammer is , want héél veel problemen zouden hierdoor kunnen verdwijnen.

Wanneer kan je de hulp inroepen van een dierencommunicator?

*Bij de aanschaf van een dier

*Bij trauma’s uit het verleden of het heden

*Bij gedragsproblemen, angsten of agressie

*Bij chronische ziekte of lichamelijke klachten

*Wanneer je het gedrag van je dier niet begrijpt of bij problemen met communicatie

*Als je je dier gewoonweg beter wil leren begrijpen

*Bij een ouder (wordend) dier dat wat hulp en ondersteuning nodig heeft

*Stervensbegeleiding

*Om contact te maken na het overlijden of onbeantwoorde vragen na de dood

 Ik werk steeds aan de hand van een foto en enkele gegevens zoals naam, ras, geslacht en leeftijd maak ik telepathisch contact met jouw dier.

Je mag van te voren allemaal vragen stellen aan je dier. Voorbeelden van vragen uit de praktijk zijn: is hij gelukkig, is hij tevreden met zijn werk, heeft hij last van pijn, kan ik weer beginnen met springen na een val, wil ze nog een veulentje, hoe vindt hij het om verkocht te worden, hoe vindt hij het op stal… Alle vragen zijn goed.

In het verslag lees je het antwoord op je vragen en ook meer informatie over je dier zelf.

Ben je zelf geen eigenaar van het paard dan heb je toestemming nodig van de eigenaar.

Als je graag een persoonlijke reading wilt en vragen hebt over bijvoorbeeld relaties, familie, werk of gezondheid kun je mij de vragen mailen samen met een foto van jezelf en je naam en leeftijd.

Heb je interesse in een reading voor jou en je dier contacteer me dan eerst via e-mail met een foto van jezelf en jouw dier, informatie en de vragen die je wil stellen.

Na storting van het bedrag van 30 euro, krijg je van mij een persoonlijk verslag per e-mail toegestuurt.

Groeten,

Lesley Desmet

Mijn Missie met de paarden als Sjamanistisch Coach-Healer

Vanuit de natuur, heel ik samen met mijn kudde de energetische liefde in jouw rivier. Zodat je vanuit jouw stroming op je plekje kunt staan en je je kan voeden uit de krachtbron van je ziel en je kunt grazen aan de oevers van het verleden.

Helen met de kracht vanuit het hart – een ontmoeting met medicijnpaarden

Daar waar de ontmoeting met een paard je leven kan veranderen…

Wanneer een mens contact maakt met een paard, echt contact, gebeurt er iets in de energie van die mens.

Wetenschappelijk bewijs over de kracht van het hart

Volgens onderzoeken gedaan door het Heartmath Institute in Californië genereert het hart het grootste elektromagnetische veld in ons lichaam. De onderzoekers ontdekten dat het hart een elektromagnetisch veld heeft dat 60 keer sterker is dan gemeten hersengolven en een hoger niveau van intelligentie heeft dan het brein.

Stel je nu de kracht van onze mensenharten voor en vermenigvuldig dat vijf keer. Dat is de energie die de grootte van een paardenhart uitstraalt, volgens verder onderzoek. Het Heartmath Institute beschrijft het als een bolvormig veld dat je compleet omgeeft en rechtstreekse invloed kan hebben op het ritme van je eigen hart!

Helende paarden

Ik heb zonder twijfel een heleboel respect voor de samenhang tussen menselijke emoties en de reactie van deze dieren. Het is als het ware een magie…geen woorden, maar paarden…

Uit verder onderzoek blijkt dat paarden een coherent hartpatroon (HRV) hebben, wat wijst op een systeem dat zich kan aanpassen aan en herstellen van stressvolle, emotionele situaties en ze transformeert naar kalme en gelukkige gemoedstoestanden. Volgens dit onderzoek uiten deze gebalanceerde emotionele staten vervolgens als fysiologische voordelen tijdens interactie met paarden. Een verlaagde bloedruk en hartslag, verhoogde hoeveelheden beta-endorfine (neurotransmitters die werken als pijnstillers) of verlaagde stressniveaus zijn slechts een paar voorbeelden hiervan. Samen met het HRV stelt dit de paarden in staat om enorme hoeveelheden energie met meer gemak te verschuiven dan normale paarden. De Medicijnpaarden hebben een zulke hoge en sterke vibratie, dat ze met een groep van onze grootte kunnen werken zonder uit balans te raken.

“Alle paarden zijn docenten. Sommige paarden zijn helers. Nog minder paarden zijn zowel heler als docent. Medicijnpaarden gaan voorbij de rol van heler-docent.”

Het is nog fascinerender dat de Medicijnpaarden eruitzien als normale paarden, maar kreupel worden of zich raar gedragen als ze geen kans krijgen om hun leven te leven als helers. De ziekte wordt vaak verkeerd begrepen door de gewone wetenschap of dokters en is alleen omkeerbaar door ze hun werk te laten doen (wat me doet denken aan mensen in verhouding tot het leven van een betekenisvol leven).

Ook mijn medicijn paard Agnus (Halflinger 1996) had reumatische klachten , waardoor hij wel eens mank rondliep. Die klachten zijn met de Noorderzon verdwenen na het inzetten bij coaching sessies.

Sterker nog tijdens de oefensessies van mijn opleidng als Horse Reflected Coach werd mij meermaals door clienten/coachees aangegeven dat door aanwezigheid en aanraking van Agnus ook fysieke klachten/ pijnen aanzienlijk minder waren en zelfs soms volledig verdwenen…

Toen was HealingHorses@Work geboren….

En hun werk is buitengewoon. Zelfs als je niet gelooft in energieheling, dan nog zijn de positieve resultaten van patiënten met fysieke of mentale aandoeningen na helingsessies met Medicijnpaarden behoorlijk overtuigend.

Je bevinden in het energieveld van het paard kickstart een energetische spirituele ontwaking. ….

Tot snel

Lesley Desmet

Spiritueel Coach & Healer samen met de Kudde

 

 

holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
Bachbloes

Bachbloesemremedie & ondersteunende werking binnen therapie

Bach Bloesem remedie voor mensen en dieren een therapie vorm van ontdekker dr. Edward Bach. Volgens Bach ontstaat ziekte als lichaam en geest niet goed met elkaar samenwerken. Dit wordt in eerste instantie merkbaar door negatieve gemoedstoestanden. Uiteindelijk zal die disharmonie zich gaan uiten in het lichaam als ziekte.

Bachbloesemtherapie is een complete geneesmethode nagelaten aan de mensheid door Dr. Bach. Iedere remedie gaat uit van de relatie tussen lichaam en geest. Bloesemremedies richten zich op de geestelijke gezondheid,. Nu klinkt Bach bloesem therapie nogal ingrijpend door het woord therapie, maar wees gerust. Het houdt in dat je een bepaalde tijd achter elkaar een mix van speciaal voor jou geselecteerde bloesems tot je neemt. De bloesems doen hun werk, als het goed is ga je dat vanzelf merken.

Remedie: werking bachbloesem

Iedere bloesemremedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens en dier. Door het gebruik van een remedie leer je gebruik te maken van je eigen unieke kwaliteiten. 

Elke bloesem kan helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren. Een steuntje in de rug om tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden te komen. De werking is uniek, omdat je met deze therapie aan je (negatieve)emoties/gevoelens en je innerlijk kunt werken.

Welke remedie past bij jou

Bachbloesems maken gebruik van de levensenergie. Zoals bijvoorbeeld in een mooie bloementuin. Hier kun je niet alleen genieten van de schoonheid van alles wat groeit en bloeit. Maar ook van de uitstraling van de levensenergie die daar aanwezig is. Deze levensenergie wordt volgens de door Dr. Bach ontwikkelde methode opgevangen in bronwater.

Dat Bachbloesems helpen met het maken van de verbinding met je intuïtie is dus eigenlijk precies zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. Door deze verbinding ga je beter voelen wat goed voor je is. Zoek de innerlijke rust, dat geeft ruimte voor innerlijke groei. De echte antwoorden komen van binnenuit en niet van wat anderen aan oplossingen aanbieden. Zo kun je ook leren om intuïtief de juiste bloesemremedie te kiezen.

Op zijn zoektocht ontdekte hij 38 remedies, die ieder een bepaalde negatieve toestand opheffen.
De remedies worden voorgeschreven op basis van de emotionele toestand van je jezelf of je dier. Ze zijn volkomen veilig en kunnen worden gebruikt in combinatie met alle vormen van medicatie en therapieën.

Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op negatieve emoties en gemoedstoestanden zoals angst, stress, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en twijfel.

 Lesley Desmet-Holistic Systemic Soulwork

Holistisch Energetisch therapeut & Familieopstellingen

Extra ondersteuning bij therapie voedingssupplementen

holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde
VOORDELEN ALOËVERA DRINKGEL

1. Verbetert je immuunsysteem

2. Stimuleert je stofwisseling

3. Gewichtsverlies

4. Ontgiftende werking

5. Houdt de bloedsuikerspiegel in balans

6. Helpt bij maag- en darmklachten

7. Vermindering van allergieën

8. Ondersteunt bij reuma en artrose

9. Vermindert huidproblemen

 

ONDERSTEUNING BIJ KLACHTEN VAN STRESS-BURN-OUT & AUTO-IMMUUNZIEKTEN

Aangezien een goede werking van onze darmen een grote invloed op ons mentaal en fysiek welzijn, bied ik naast bachbloesems remedie die ondersteunt bij transformeren van emoties ook tips en advies aan wat ondersteunende voedingssupplementen betreft om alle onderdelen op zijn  geheel te begeleiden.

Heel veel Stress & Burn-out klachten, auto immuunziekten kunnen bijkomend ondersteunt worden met onderstaande voedingsupplementen:

 • Aloe Vera Drinkgel (optimale celstofwisseling)
 • Pro 12 (pro-biotica)
 • Pro Balance ( zuur/base huishouding)
 • Colostrum (versterken van immuniteit systeem)

Hierbij bekijken we samen een kuur op maat voor uw klachten

holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Lindestraat 49 C

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

holistische-healings-spiritualiteit-coachen met behulp van paarden-zelfliefde

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen
UA-177403279-1