GTM-5BQWW7M

HealingHorses@Work-Hypnose & Regressie therapie

In Connection We Grow…

Wanneer WILSKRACHT zowel Vriend als Vijand is …

Logo
kinder/Jongeren coaching
Logo
Logo
Regressie therapie bij angst en trauma
Logo
Logo
Logo
Logo

 Hypnose & Regressie therapie

Motivatie en Wilskracht is noodzakelijk, maar de kracht van het onderbewustzijn is vaak liefdevol-genadeloos voor jezelf en heeft een extra duuwtje nodig voor blijvend resultaat…

Hypno en regressie therapie kan je helpen met het oplossen van je problemen of het verwezenlijken van je doelen. Sommige mensen denken dat je bij hypnose alle controle verliest. Maar hypnose en regressie helpt je juist om dichter bij jezelf te komen en jezelf beter te begrijpen.
In trance ben je je minder bewust van je omgeving en verandert je tijdsbesef. Je ervaart diepe ontspanning en vrede.

Hypno & Regressie therapie als psychotherapie

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Soms bestaat er zelfs onzekerheid en angst over hypnose, en worden voorbeelden aangehaald van rare of griezelige toestanden. Dan gaat het er vooral om iets geks mee te maken in een show waar iedereen om kan lachen.
Maar klinische hypnose heeft niets te maken met toneelhypnose. En de inzet van hypnose heeft uitsluitend een therapeutisch doel. De hypnotherapeut werkt met verbeelding en zelfsuggestie in een rustige, kalme toestand, met het accent op reflectie en communicatie.

Hypnotherapie helpt je de weg terug te vinden. Terug naar je talent. Terug naar je kwaliteiten. En zelf terug naar je natuurlijk eigen herstellende vermogen. Daarmee kan hypnotherapie voor verrassend veel klachten en problemen ondersteuning bieden.

Een hele mooie vorm van psychotherapie is regressietherapie. Met deze therapie wordt toegang verkregen tot het onderbewustzijn, zonder dat de cliënt onder hypnose gaat. Regressietherapie gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Deze benadering is vergelijkbaar met holisme: alles is één geheel en alles staat in verbinding met elkaar. Door het onderbewuste te onderzoeken, kunnen klachten die zich bijvoorbeeld lichamelijk, psychisch of mentaal manifesteren, worden opgelost. De oorzaak zit vaak in het onderbewuste; oude pijn, onverwerkt verdriet, trauma’s, weggestopte gevoelens en herinneringen. De holistische benadering is dat er niet gekeken wordt naar de klacht zelf, maar naar waar de oorzaak ligt. En van daaruit wordt het probleem (de klacht) aangepakt.

De toepassing van hypnose en regressie:

Iedereen maakt dagelijks tranceachtige toestanden mee, ergens waar je helemaal in verdiept kan zijn. Bij hypnotherapie wordt de trance opgeroepen voor een bepaald doel. De hypnose is dus geen doel op zich, het doel is de therapeutische begeleiding die wordt aangeboden.
De hypnotherapeut kan tijdens de behandeling kiezen uit een breed scala van therapeutische technieken.
De keuze hangt samen met het doel van de behandeling en met de problematiek/ hulpvraag van de cliënt. Ontdekkende technieken, traumaverwerking, directe aanpak van angstklachten, gedragstherapie en allerlei vormen van veranderingstechnieken komen in aanmerking. Deze aanpak – waarbij verschillende stijlen, denkvormen en technieken worden versmolten tot iets nieuws – wordt ook wel eclectisch genoemd.

Verbinding door regressie therapie

Hierdoor werkt regressietherapie verbindend: je verleden en je heden worden met elkaar in verbinding gebracht en je leert op een andere manier omgaan met de pijn uit het verleden. Regressietherapie is er dus op gericht om dit soort herinneringen opnieuw vorm te geven, zodanig dat je er geen problemen meer door ervaart.

 Deze vorm van therapie kan heel goed werken bij bijvoorbeeld  burn-out-klachten, depressie/algehele somberheid, rouwverwerking, liefdesverdriet. Maar ook bij verslavingen, eetproblemen en relatieproblemen kan regressietherapie een hele goede manier zijn om weer gezond te kunnen functioneren.

Regressietherapie stimuleert zelfhelend vermogen

Er wordt ook bij deze vorm van therapie uitgegaan van de kracht van het zelfherstellend vermogen. Uiteindelijk heb je zelf de sleutel tot het probleem en helpt een therapeut je om dit zelf op te gaan lossen. Regressietherapie richt zich op het opsporen, opnieuw beleven en daarmee alsnog verwerken van ervaringen uit het verleden, die de oorzaak kunnen zijn van je hedendaagse klachten.

Hypnose & Regressie therapie helpt bij herstelling en verwerken van processen:

🦋 Slapeloosheid en onrust

🦋
Stress en/ of Burn-out- depressie- gelukkig zijn


🦋
Bij een innerlijk conflict en/of negatief zelfbeeld

🦋 Emotionele moeilijkheden: zoals schuldgevoelens, wrok en woede aanvallen

🦋Angst en fobie-klachten: faalangst, pleinvrees, sociale angst, vliegangst

🦋 Trauma-verwerking

🦋 Rouw en verlies verwerking

🦋 Gewicht en eetstoornissen

🦋 Concentratie en geheugenstoornissen

🦋 Stoppen met roken en andere verslavingsproblematieken

Maar óók fysieke klachten als allergieën, migraine, maag- en darmklachten, Prikkelbaar darm syndroom (PDS),  overgangsklachten, ter voorbereiding voor operaties of bevalling.

Lichamelijke, psychische en emotionele klachten

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring van het ‘zelf’. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen de cliënt zijn probleem of conflict te begrijpen en op te lossen. Werkvormen als visualiseren en imagineren (innerlijke verbeelding) kunnen heel positief en prettig worden ervaren. Belangrijk onderdeel van deze therapie is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.

Onze beleving en gedrag wordt door onbewuste drijfveren beïnvloed, door wat in het onbewuste is opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en zijn er storende conditioneringen ontstaan. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties, beperkende conclusies, angst, rouw, verdriet, en gedragsproblemen.

Wat maakt hypnose en regressie therapie effectief

De trance zelf wordt beschreven als een toestand van een verhoogd niveau van bewustzijn, van een naar binnen gerichte, verhoogde concentratie en een toegenomen openheid voor suggestie. De hypnotherapeut communiceert rechtstreeks met het onbewuste van de cliënt. Dat is het doel van de hypnose en het taalgebruik van de therapeut schept daarbij een brug tussen het bewuste en het onbewuste.

Rechtstreeks met het onbewuste communiceren
Zo wordt het kritisch bewustzijn, het logische denksysteem, gepasseerd. Maar het observerende vermogen blijft altijd aanwezig, zelfs tijdens diepe trance. Als het nodig is kan iemand meteen terugkomen in het normale denken. Dit wordt weleens dubbelbewustzijn genoemd. Aan de ene kant is men sterk bezig met wat in de trance beleefd en ervaren wordt, aan de andere kant blijft een deel van het bewustzijn zich bewust van het hier en nu. Dit betekent dat iemand niet gedwongen kan worden om iets te zeggen of te doen wat hij niet wil. Direct uit de hypnose komen is dan ook altijd mogelijk.

De taak van de hypnose & Regressietherapeut
We zijn niet rechtstreeks in contact met de wereld om ons heen maar via een innerlijke voorstelling ervan. Een model van wat wij menen dat de wereld is, en dit model verschilt van de werkelijkheid. Sommige aspecten van ervaring worden onbewust weggelaten, vervormd, of gegeneraliseerd. De therapeut stemt zich af op de beleving van de cliënt en op de manier waarop hij zijn ervaringen organiseert. Dit afstemmen is heel belangrijk om de cliënt tot een gunstiger gebruik van zijn eigen mogelijkheden te kunnen begeleiden.
De hypnotherapeut gaat op zoek naar onbewuste drijfveren of oude gevoelens die nog niet zijn verwerkt en die bepalen hoe wij ons in het hier-en-nu voelen. De cliënt maakt via verbeelding contact met oude lading, deze wordt beschouwd, en soms in de trance opnieuw doorvoeld of doorgemaakt. Zo wordt een diepere bewustzijnslaag ervaren waarin oude emotionele en/of lichamelijke pijn verwerkt kan worden, en een andere plek kan krijgen zodat dit verandering brengt in het hier-en-nu.

Voor wie is hypnose & Regressie therapie geschikt

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om in trance te kunnen raken en deze methode is daarom voor vrijwel iedereen geschikt. In het algemeen wordt hypnose niet toegepast bij klachten als psychose, dwangstoornissen en klinische depressie.

Ook voor kinderen is de werkwijze met verbeelding heel geschikt. Door middel van verhalen, sprookjes, fantasie (imaginatie) zijn goede resultaten te bereiken.

Het is belangrijk dat alles wat tijdens de trance naar boven komt op een goede manier wordt afgerond. Alleen dan wordt de waarde van het beleefde ook goed bewust gemaakt, goed verankerd en meegenomen in het hier-en-nu.

Lesley Desmet

Hypnose en regressie-therapeut bij HealingHorses@Work

Wat is regressie?

De wortel van een probleem, angst, patroon of overtuiging ligt heel vaak in vroege kindertijd of je jeugd (0-7 jaar). Met regressie gaan we effectief terug in de tijd. Je gaat naar het allereerste moment waar iets is ontstaan. Het mooie aan regressie is dat je de situatie niet helemaal opnieuw hoeft te beleven. We maken de emoties neutraal en transformeren de situatie, zodat jij het probleem bij de wortel kunt accepteren en verwerken. Zo overschrijven we eigenlijk de hele situatie in jouw onderbewuste.

Regressie kan op 2 manieren

We kunnen eigenlijk op 2 manieren terug in de tijd: of in hypnose of d.m.v. een coaching sessie. Regressie in hypnose is het meest effectief, omdat we dan werken met je onderbewuste (waar 95% van je gedrag vandaan komt).

Hypnose en regressie therapie

Herken je dit? Dan…. is hypnose of regressie therapie een aanrader.

 • Je zit echt niet lekker in je vel
 • Dingen lukken niet gewoonweg niet of nooit
 • Je hebt last van chronische stress of paniekaanvallen?
 • Je hebt een Burnout
 • Je voelt je onzeker en kampt met een laag zelfbeeld
 • Je bent angstig of je hebt een fobie
 • Je hebt lichamelijke klachten waar niet echt een medische oorzaak te vinden is…
 • Je worstelt met depressieve gevoelens
 • Je kan niet van het leven genieten en kent nog weinig vreugde

Voor welke klachten is hypnose en regressie therapie geschikt?

Deze vorm van  therapie is voor iedereen geschikt die wil werken aan zijn of haar problemen, hindernissen en blokkades.

Lichamelijke en geestelijke klachten die medisch onverklaarbaar zijn het meest geschikt.

Onderstaand meer informatie volgens verschillende thema’s…

hypnose-stoppen met roken- verslavingen
ALLERLEI VERSLAVINGEN
Stoppen met roken- Eetstoornis- Stress-eten- Alcoholverslaving…
Gewicht verliezen-vermageren-hypnose

GEWICHTMANAGEMENT

Afvallen en gewicht verliezen of op peil houden van uw gewicht met ondersteuning van hypnose
Hypnose-emotionele klachten

EMOTIONELE KLACHTEN

Stress & Burn-out – Depressie-Angst-Fobie

Slaapproblemen-Zelfvertrouwen-Faalangst

Hypnose-fysieke pijn-lichamelijke klachten- chronische pijn
LICHAMELIJKE KLACHTEN
Chronische pijn- Migraine- Hooikoorts en allerhande allergiën…ADHD- Autisme

TRAUMA & REGRESSIE

Ondersteuning bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen door verlies en trauma- PTSS
Hypnose zeer effectief bij kinderen

WAAROM HYPNOSE BIJ KINDEREN

concentratiestoornissen-faalangst-leerproblemen-slaapproblemen-bedplassen-stotteren-gepest worden-ADHD- ASS

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1