Terugtrekken om weer tevoorschijn te komen…De weg terug vinden naar de Kudde…

HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

trauma-begeleiding en coaching-Oudenaarde
trauma-begeleiding en coaching-Oudenaarde
Agnus
Agnus
Agnus
Agnus

Trauma begeleiding/ Verwerking

Trauma begeleiding met paarden is..overleving van de innerlijke kudde

Overspoeling, Diepe kwetsing en Trauma…

Paardencoaching voor mensen met trauma en PTSS helpt om hun klachten te verzachten en wordt veelal ervaren als een mooie en intense ervaring.

Niet voelen, gaat over-leven…

HealingHorses@Work biedt traumabegeleiding voor volwassenen, jongeren en kinderen. Traumaverwerking met paarden helpt om jouw trauma te verwerken en weer in je kracht te komen staan. De paarden zorgen al heel snel voor een gevoel van veiligheid en ontspanning. Dit is de basis om met het trauma te kunnen beginnen werken.

Methodiek voor traumabegeleiding is gebaseerd op een mix van de werkwijze van Peter Levine en Martine Huurman van Beleving in Beeld.

Een ingrijpende gebeurtenis geeft spanning of stress. Het doorbreekt de rust en open sociale verbinding in de kudde.

Bij het samenwerken met de paarden  zal je snel tot de kern van het probleem en inzicht komen. De paarden laten direct zien wat er in het Nu-moment belangrijk is. Je leert weer voelen, jezelf te reguleren, hulpbronnen aan te spreken en grenzen aangeven. Het zijn ervaringsgericht sessies, gebaseerd op lichaamsbewustzijn. Je leert wat jouw overlevingsstrategie is: vechten, vluchten of bevriezen.

Paarden hebben van nature uit de eigenschap te kunnen reageren op wat ze waarnemen bij de ander. Zij zien ons eigenlijk als een mogelijk lid van de kudde. Je komt tot bewustwording van je eigen (on)bewuste gedrag en emoties. Een paard is heel eerlijk en puur in zijn reacties en wil zo snel mogelijk tot de kern geraken. Paarden zijn heel behulpzaam. Ze willen de “getraumatiseerde kuddegenoot” helpen om rust te vinden en tot herstel te komen.

Een kudde paarden heeft 1 gemeenschappelijk doel dat overleven noemt… Dit wil zeggen dat paarden voortdurend alert zijn op signalen van veiligheid en gevaar. Ze stemmen af op elkaar door signalen op te vangen en uit te sturen. Paarden hebben een geweldig talent dat afstemming noemt…Zelf bij blinde paniek of angst van de kudde, lopen ze elkaar niet voor de voeten…. Ze bewegen als een geheel zodat de rust kan terugkeren….

Elk signaal van veiligheid zijn hulpbronnen die kunnen ondersteunen bij zelfregulatie.

Onze eigen innerlijke kudde  beweegt rond, vanaf, met, tegen, vanuit, naar en afhankelijk van signalen van veiligheid en gevaar. Wanneer onze innerlijke kudde vooral bekend is met gevaar of kwetsing, beweegt het zich  anders dan wanneer het zich heeft kunnen ontwikkelen vanuit veiligheid. Onze innerlijke kudde wordt autonoom gestuurd. Dat willen zeggen: onbewust, vanuit ons autonome zenuwstelsel. Daar hebben we geen directe invloed op. Wel indirect uiteraard. Dit start met de herkennen. Het herkennen van signalen en in kaart brengen van hulpbronnen…

Trauma zet zich vast in het lichaam. Het is onderdeel van de innerlijke kudde. Het verstopt zich als het ware. Onder de grond, achter de bosjes, in de nacht, schaduw, in de grot…. Het paard kan helpen met het ontladen van overlevingsenergie. Het zenuwstelsel herstelt zich en de rust kan in je lijf terugkeren….

Stap voor stap wordt de vastgezette, bevroren trauma energie losgelaten, zodat jij net als de paarden weer kan gaan grazen. Het is een heel krachtig proces en een bijzondere ervaring.

Trauma traject

Traumaverwerking kan meestal niet met 1 paardencoachingssessie afgerond worden. Mijn ervaring is dat er gemiddeld 5 tot 8 sessies met de paarden nodig zijn met twee tot vier weken tussen de afspraken.

Kosten

De kosten voor traumaverwerking met paarden zijn €75,- voor een sessie van 1,5 tot 2 uur.

De meerwaarde van het inzetten paarden hierbij is dat ze reageren op je energieveld en emoties, zonder dat jij ze onder woorden hoeft te brengen. De kudde accepteert jou op een liefdevolle manier zoals je bent en zonder oordeel.

Heb je ondersteuning nodig bij het herkennen van je trauma of behoefte aan het delen van jouw trauma of traumatische gebeurtenis? HealingHorses@Work geeft jouw de ruimte om met jouw thema’s aan de slag te gaan en terug in beweging te komen.

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get moved by your inner herd…

Lesley Desmet & de Kudde

HealingHorses@Work

Logo

Als Coach met behulp van paarden & Professionele vriend ondersteun ik u graag bij:

Mijn doelgroep in coaching & begeleiding met behulp van paarden:

kinderen (vanaf 9 jaar), jongeren en volwassenen (met hun systeem: relatie, gezin, enz…)

Kortom eigenlijk iedereen die aan zichzelf wil werken en terug in beweging wil komen, ongeacht waarmee hij/zij worstelt. Creatie van emotionele veiligheid en het geven van ruimte staat hier centraal.

 • Stress & Burn-out en Bore-Out
 • Emotionele problemen en niet goed in je vel zitten (verdriet, boosheid, angst,verlies en rouwen…)
 • Faalangst, angst en onzekerheid
 • Grenzen stellen, Time management en zelfontwikkeling
 • Levens en zingevingsvragen- Spiritualiteit
 • Loopbaanbegeleiding / Re-integratie na burn-out
trauma-begeleiding en coaching-Oudenaarde
 • Doelloosheid en onrust
 •  Identiteitsproblemen en innerlijke conflicten
 • Relationele en Familiale moeilijkheden en/of echtscheiding
 • Binding en verlatingsangst
 • Hechtingsproblemen/ stoornis
 • Rouw-verlies-Trauma begeleiding
  Chronische vermoeidheid en algemene vermoeidheid

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

UA-177403279-1