Leven in en tussen verschillende kuddes…. Wanneer het hart van mama en papa plots elk een ander kleur heeft…en de kern kudde uiteen gaat

Als ouder en kind leren omgaan met (v)echtscheiding en een nieuw samengesteld gezin

HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

Adoptie-hechtingsproblematiek en loyaliteiten

Familieopstellingen Wanneer wegen splitsen en anderen samen komen…

Thema nieuw samengesteld gezin/ (v)echtscheiding dynamieken

 Deze workshop is ontstaan speciaal voor de volwassen leden van een samengestelde gezin of een gezin die in de fase zit van (v)echtscheiding, hierbij bieden wij een 1-daagse training aan waarbij er alle ruimte is om te kijken naar de dynamieken binnen jouw samengestelde gezin ( ook voor adoptiegezinnen) of welke dynamiek er is ontstaan tijdens de (v)echtscheiding. Het maakt zichtbaar wat er gebeurt onder de waterlijn, maar…

Opstellingen geven inzicht in jouw eigen plek in een systeem, in welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je gezin, werk en vriendenclub zijn voorbeelden van een systeem. Als iedereen in een systeem op de juiste plek staat is er niets aan de hand. Helaas is dat niet altijd het geval. Een kerngezin bestaat uit 1 familiesysteem en dat is bij een samengesteld gezin al direct anders. Daar komen meerdere families bijeen en dus ook meerdere systemen.

Als er door een scheiding binnen een familiesysteem iets niet in harmonie is met de drie systemische wetmatigheden van binding, ordening en balans, dan kan je daar behoorlijk last van hebben. Een familieopstelling kan hierbij inzicht en ondersteuning bieden.

In deze workshop krijg je enkele tools en inzichten mee die je direct kunt gaan toepassen in het dagelijkse gezinsleven.

Deelname vraagsteller:
De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij (of samen als koppel) tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via deze systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Deelname representant/ toeschouwer:
Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het eigenlijk allemaal is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen. Hierdoor kan ook je eigen systeem al geraakt worden en inzichten verkennen.

Voor wie: Voor ouders, individueel en koppels in nieuw samengesteld gezin, in of in voorbereiding van (v)echtscheiding, adoptiegezinnen.

Waar: PROFO VZW- Eineplein 7-9700 Oudenaarde

Bijdrage voor deze eendaagse workshop

 • € 95 als individuele deelnemer/ participant
 • € 150 als individuele vraaginbrengen
 • € 250 als koppel vraaginbrengen

Tijd: nieuwe data binnenkort beschikbaar.

Lunch van 12h15-13h00 (lunch niet inbegrepen)

Totaal 9 deelnemers en er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden. (Vraag kan als koppel of individueel)

Je bent van harte welkom om mee te ervaren.

Je kunt je aanmelden als representant en/of een vraag inbrengen

Workshop Wanneer wegen splitsen en/of nieuwe wegen samen komen...

Reserveer je plekje voor deze workshop via onderstaande link

kinder/Jongeren coaching
Agnus
Agnus
Agnus
Agnus
Agnus
Agnus
Agnus
Gezinsbegeleiding bij (v)echtscheiding en nieuw samengesteld gezin

De impact van een scheiding is groot. Voor de kinderen staat de wereld op de kop. Niets is meer hetzelfde.

Gaan jullie scheiden of zijn jullie reeds gescheiden en hebben jullie samen kinderen? In dat geval heb je niet alleen met je eigen emoties te maken, maar moet je er ook zijn voor de kinderen. Het is heel belangrijk dat jullie hen goed ondersteunen in deze moeilijke tijd. Het feit dat jullie gaan scheiden is namelijk een rake klap voor de kinderen. Zonder de juiste begeleiding kunnen zij (later) heel wat nare gevolgen hiervan ondervinden.

Emotionele roller coaster

Elk kind reageert uiteraard anders op een scheiding. Hoe een kind reageert heeft veel te maken met het karakter en de leeftijd, maar ook met de manier waarop de ouders omgaan met de scheiding. Sommige kinderen reageren heel boos, andere juist heel verdrietig en sommige kinderen trekken zich helemaal terug. Het is wel belangrijk om de signalen van je kind te op te vangen en er wat mee te gaan doen. Dit is soms lastig, want je hebt zelf ook verdriet en zaken die je moet verwerken. 

Veel kinderen, maken zich zorgen om hun ouders en splitsen hun eigen gevoelens en behoeften af. Kinderen gaan voor hun ouders gaan zorgen. Ze passen zich aan om de ouder te ontlasten. Dit staat hun eigen verwerking in de weg.
Sommige kinderen werpen zich (onbewust) op tot een soort van bliksemafleider: zij leiden, met hun ongewenste gedrag, hun ouders af. Deze kinderen doen een groot offer. Ze geraken hun eigenheid kwijt.

Laat jezelf en je kind bijstaan in dit rouwproces. Zo hoeft je kind jouw zorgen niet te dragen en je noden niet op te vullen.

Vechtscheiding: is een kind in oorlogsgebied.

Pijnlijke echtscheidingsprocessen zijn voorbeelden van onveiligheid. Impact die gewoonweg afsplitst. Er wordt gestreden en vermeden…

Ouders zijn door pure onmacht, frustratie en pijn niet meer in staat om de werkelijke behoefte van hun kinderen (en zichzelf) van elkaar te onderscheiden.

Er wordt gestreden om belangen,  in plaatst van gezocht naar behoeften. De taal van belangen verwijdert. De taal van behoeften verbindt. 

Kinderen in een vechtscheiding groeien eigenlijk op in een soort oorlogsgebied. Ze worden ook wel groot, maar de vraag is hoe? En wat betekent dat voor de toekomstige generatie volwassenen, die zelf ook weer ouders wordt… Kinderen groeien hier niet zomaar overheen, maar dragen de sporen levenslang mee en dragen het mogelijk over op hun eigen kinderen

Vechtscheiding en de gevolgen voor het kind

Jullie doen het onbewust, toch wordt het kind meegetrokken in een vechtscheiding. Het krijgt veel van de ruzies mee, wordt om een mening gevraagd of het ‘moet’ onbewust partij trekken voor een van beide ouders omdat ze recht tegenover elkaar staan en niet ,naast elkaar. Hierdoor ontstaat er een loyaliteitsconflict. Kinderen willen loyaal blijven aan beide ouders, maar bij een vechtscheiding hebben ze het gevoel dat ze moeten kiezen tussen een van de twee.

Conflicten tussen ouders kan er ook toe leiden dat kinderen zich niet veilig hechten. Dit zie je voornamelijk bij kinderen van 0-3 jaar oud. Een kind met een hechtingsproblematiek voelt zich onzeker en niet vrij genoeg om nieuwe situaties te ontdekken.

Een vechtscheiding heeft nog meer gevolgen voor het kind, zoals stress. Vooral kinderen vanaf 12 jaar oud zijn hier gevoelig voor. Bij veel stress ontstaan er negatieve gedachten, prikkelbaarheid en een verminderde concentratie.

De gevolgen op latere leeftijd
Vergis je niet maar ook op latere leeftijd heeft een vechtscheiding nog steeds gevolgen voor het kind. Het heeft een verhoogd risico op overmatig gebruik van drugs en alcohol. Ook kunnen er makkelijker depressies ontstaan en heeft hij of zij moeite met het aangaan van relaties.
Herken een vechtscheiding
Wanneer je midden in een vechtscheiding zit is het moeilijk om dit als zodanig te herkennen. Een vechtscheiding herken je aan het ontbreken van directe communicatie tussen jou en de ex-partner. Jullie communiceren bijvoorbeeld alleen via vrienden, familie of de advocaat. Ook hebben jullie negatieve gedachten en gevoelens over elkaar. Gun je de ander niks en maken jullie over alles ruzie? Worden kinderen soms als machtsmiddel ingezet? Allemaal kenmerken van een vechtscheiding.

Elke scheiding bestaat alleen maar uit verliezers, al helemaal wanneer het om een vechtscheiding gaat. Voorkom dat kinderen de nare gevolgen van deze vechtscheiding met zich meedragen. Herken je bovenstaande punten, vraag dan eens advies aan een jeugd- en gezinscoach.
Hulp van de gezinscoach
Hoe kan een gezinscoach van hulp zijn bij een vechtscheiding? De coach ondersteunt kinderen, pubers én hun ouders in deze moeilijke situatie. Bijvoorbeeld door het kind het gevoel te geven dat het niet hoeft te kiezen maar van beide ouders mag houden. Door gezamenlijk afspraken te maken ontstaat er een beter contact tussen de ex-partners en tussen ouders en kinderen.

Voor kinderen is het soms lastig om hun plekje in het nieuwe gezin te vinden. Ook hierin biedt de jeugdcoach begeleiding en ondersteuning. Stap voor Stap Sterker geeft iedereen binnen het gezin weer vertrouwen in een goede toekomst.

In echtscheiding is oordelen vaak  de beste manier om niet te moeten voelen.

Wat als je naar een verwijt kan kijken alsof het een bevroren verlangen is?

De samengestelde kudde of samengesteld gezin

Het vormen van een nieuw basis gezin is niet iets dat zomaar van een leien dakje loopt. 

Er zijn verschillende aspecten:

 • Ex-partners blijven samen ouders
 • De stiefouder voegt iets toe
 • Bloedband en stiefband leven naast elkaar
 • Leven in 2 gezinnen
 • Twee gezinsculturen bij elkaar
 • Er spelen verschillende loyaliteiten
 • Een achtergrond van verlies

In welke mate krijgt iedereen ruimte om zich aan te passen aan de nieuwe situatie zonder zichzelf niet te moeten verliezen.

Ik kan jullie begeleiden in dit moeilijk en pijnlijk proces met zoveel verandering en onzekerheden.

Lesley & de Kudde

HealingHorses@Work

Dezebenadering is gebaseerd op opleiding De Kudde uiteen van Martine Huurman

Logo

EMDR Therapie- Kinderen/Jongeren met PTSS

Heeft mijn kind PTSS?
 • Een kind dat iets ergs meemaakt kan daar lang last van houden.
 • Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen minder goed vertellen wat ze voelen. Maar er zijn wel andere signalen dat ze problemen hebben.
 • Als de klachten na 4 weken niet minder worden, kan het een posttraumatische stressstoornis zijn (PTSS).
 • Kinderen vanaf 7 jaar krijgen dezelfde behandeling als volwassenen.

Als Coach met behulp van paarden & Professionele vriend ondersteun ik u graag bij:

Mijn doelgroep in coaching & begeleiding met behulp van paarden:

kinderen (vanaf 9 jaar), jongeren en volwassenen (met hun systeem: relatie, gezin, enz…)

Kortom eigenlijk iedereen die aan zichzelf wil werken en terug in beweging wil komen, ongeacht waarmee hij/zij worstelt. Creatie van emotionele veiligheid en het geven van ruimte staat hier centraal.

Deze mooie woorden heb ik onlangs mogen ontvangen als Gezinscoach:

 • Stress & Burn-out en Bore-Out
 • Emotionele problemen en niet goed in je vel zitten (verdriet, boosheid, angst,verlies en rouwen…)
 • Faalangst, angst en onzekerheid
 • Grenzen stellen, Time management en zelfontwikkeling
 • Levens en zingevingsvragen- Spiritualiteit
 • Loopbaanbegeleiding / Re-integratie na burn-out
 • Doelloosheid en onrust
 •  Identiteitsproblemen en innerlijke conflicten
 • Relationele en Familiale moeilijkheden en/of echtscheiding
 • Binding en verlatingsangst
 • Hechtingsproblemen/ stoornis
 • Rouw-verlies-Trauma begeleiding
  Chronische vermoeidheid en algemene vermoeidheid
Life & Awareness Coaching
Try to look your life from a new Perspective
Waar gaat het allemaal over…?
Heb je jezelf ooit al eens afgevraagd hoe je echt zou willen dat je leven is en verloopt?
Life& awareness coaching is een oplossingsgerichte aanpak om u te helpen uw volledige potentieel te realiseren.
Samen zullen we ontdekken wat je obstakels zijn en eraan werken om het die te overwinnen. Dit gebeurt door een proces van:
 • Begrijpen van uw huidige situatie, inclusief vragen die tot nadenken stemmen
 • Beoordeling van de doelen die u heeft of van de wijzigingen die u wilt maken
 • Analyse van uw belemmeringen om deze te bereiken, zoals daar zijn zelf beperkende overtuigingen
 • Samen komen tot strategieën om deze te overwinnen
 • Ondersteuning van u om positieve veranderingen door te voeren
Mijn visie baseert zich op de stoïcijnen ,de boeddhisten en de Sjamanen en hun pad naar geluk door acceptatie, tolerantie en leren hoe wij ons van verlangen kunnen bevrijden
Dus of je nu verblind bent door het licht of de schakelaar tijdelijk niet kunt vinden, ik kan je helpen om de verschillende onderdelen van je leven te begrijpen en samen kunnen we de juiste oplossingen voor je vinden.

Stress & Burn-Out Coaching

Samen u begeleiden naar Mentale Vitaliteit

Het leven verloopt steeds sneller en jachtiger waardoor de toenemende stress hoe langer hoe meer mensen mentaal en fysiek gaat uitputten en op termijn zelfs ziek gaat maken.

Stress gaat zich manifesteren op verschillende vlakken door dat je te veel tijdsdruk en werkdruk ervaart. Werk en privé leven zijn niet in balans. Je ondervindt te weinig mogelijkheden om alles te organiseren en te regelen. Verwachtingen in je werk of privé leven kunnen niet gerealiseerd worden. Er ontstaan conflicten, je ervaart weinig begrip en steun van je naasten, je hebt het gevoel veel te geven en weinig te kunnen ontvangen….

 Soms kan het gewoon ook zijn dat je huidige werk en privé situatie grondig beu bent en er totaal geen uitdagingmeer  is om jezelf te motiveren…. (dan is er sprake van een Bore-out)

 Enkele lichamelijke symptomen:

 • Ernstige uitputting van energie
 • Slapeloosheid, slechte slaapkwaliteit, moeite hebben met inslapen en/of doorslapen
 • Algemene pijn en spanningen in spieren (vooral nek en schouders), hoofd-,rugpijn
 • Maagpijn, darmstoornissen, verandering van eetlust
 • Verminderde weerstand tegen infecties
 • Verergering van huidaandoeningen
 • Verhoging van de bloedsuiker
 • Hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol

Bij lichamelijke klachten verwijzen wij als coach door naar een huisarts om fysieke oorzaken uit te sluiten en fysieke gevolgen zo nodig te behandelen.

Enkele Psychische symptomen:

 • Mentaal op, moe en uitgeblust
 • Onzeker over functioneren, minder zelfvertrouwen
 • Te veel betrokken en in een latere fase minder betrokken/ afstandelijk
 • Gejaagd gevoel en niet meer tot rust komen
 • Prikkelbaar en kort lontje
 • Koppig, inflexibel, verandering kost veel energie
 • Angstig
 • Piekeren
 • Besluiteloosheid, concentratieverlies, vergeetachtig
 • Somber en regelmatig huilbuien
 • Niet meer kunnen genieten, lusteloos en futloos

Herken je één of enkele van deze symptomen?

 Stress & Burn-out coaching kan je helpen de nodige inzichten te geven en de middelen aan te reiken om niet in een burn-out te geraken of om je optimaal te begeleiden als je thuis bent met een burn-out diagnose vastgesteld door uw huisarts.

VDAB Erkende Loopbaangebegeleiding
Loopbaanbegeleiding door VDAB erkend Loopbaancentrum WISL

Lesley Desmet- Erkend Loopbaan coach bij WISL

“Als je de richting van de wind niet kan veranderen, pas dan de stand van je zeilen aan.”

Leuk om met jou kennis te kunnen maken…

Voor welke job wil jij vol enthousiasme elke morgen uit je bed komen?

Binnen loopbaan coaching staan allerhande vragen op werkgebied op de voorgrond. Variërend van ontwikkelingsvragen binnen de huidige job tot een gewenste totale ommezwaai of carrièreswitchJe loopbaangeluk is van grote invloed op je levensgeluk. Het is daarom de moeite waard om daar even bij stil te staan en uit te zoeken welke richting je wenst uit te gaan. De stand van de zeilen kan je namelijk altijd op elk moment gaan bijsturen…

Career meets Passion

Ik ga je persoonlijk ondersteunen om antwoorden te vinden op volgende vragen:

 • Waar loop je warm voor?
 • Wat raakt je?
 • Waar ben je goed in?
 • Welke unieke talenten heb je en welke competenties kan je verder ontwikkelen voor je gewenste job?
 • Hoe maak ik een verantwoorde keuze voor mijn verdere loopbaan?
 • Enz…

Vanuit mijn hart heeft zich een gevoel ontwikkeld dat ik dienstbaar wil zijn aan de anderen. Vanuit deze intentie wil ik mijn rol als loopbaancoach dan ook vorm geven. Het is voor als mij als coach enorm waardevol om te kunnen bijdragen aan iemands persoonlijke en professionele ontwikkeling en te mogen ondersteunen bij het leggen van de verbinding tussen hoofd en hart. Zodat mensen kunnen gaan ondernemen en werken vanuit hun talent, passie en ziel.

Passie-voor-je-werk-loopbaan
Daarnaast ben ik gepassioneerd om doelen en behoeften aan noodzaken en problemen te gaan koppelen in een wereld die altijd in evolutie is. Diezelfde snel veranderlijke wereld zorgt er bovendien ook voor dat ik ook voor mezelf een stimulans voel om te kunnen blijven ontwikkelen. Hieruit haal ik als coach enorm veel voldoening.

Gebruik jouw talenten als sleutel tot jouw droomcarrière.

Je carrière op het juiste spoor met WISL

Natuur en paarden inzetten tijdens je loopbaantraject is ook een optie…. om inzicht te krijgen in je verdere loopbaan plannen…

Je Erkend loopbaancentrum

WISL is een erkend loopbaancentrum.
Dit betekent dat je bij ons terecht kan met loopbaancheques.

Het systeem van de loopbaancheque is een Vlaams subsidieproject dat beheerd
wordt door de VDAB.

Wat is loopbaanbegeleiding?

De betekenis zit mooi in het woord vervat: loopbaanbegeleiding is de begeleiding van mensen bij hun loopbaan. Dit kan zeer breed opgevat worden. Voorbeelden van mogelijke ‘loopbaanvragen’zijn:

– Wat zijn mijn KernTalenten? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn talenten meer kan benutten binnen mijn job of loopbaan?
– Wat zijn mijn energiegevers en energievreters op werkvlak? Zijn deze nog in evenwicht?

– Hoe krijg ik een betere werk-privébalans?

– Hoe kan ik meer voldoening halen uit mijn huidige job?

– Welke andere professionele richtingen passen bij mij?

– Hoe dien ik mij op de arbeidsmarkt te profileren om de job van mijn dromen te pakken te krijgen?

– Welke opleidingen kunnen interessant zijn voor mij?

– Hoe ga ik om met een negatieve werksfeer?

– Hoe kan ik betere werkrelaties ontwikkelen?

– Wat moet ik doen om meer stressbestendig te worden op werkvlak? Hoe kan ik beter mijn eigen grenzen leren stellen?

– Hoe kan ik mijn loopbaancompetenties als zelfstandig ondernemer verder versterken?

Enz.

Wie heeft recht op loopbaanbegeleiding?

 1. Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 2. Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 3. Je werkte in de laatste twee jaar minimum een jaar als werknemer of zelfstandige.
 4. Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
 5. Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen in het Nederlands. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.

​Er zijn een aantal uitzonderingen. Bij twijfel neem je best even contact op met VDAB via het gratis tel. 0800/30.700.
Voorwaarden voor loopbaan begeleiding

Hoeveel kost Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding via de loopbaancheque kost 10,00 EUR per uur. Elke loopbaancheque kost namelijk 40,00 EUR en biedt recht op 4u loopbaancoaching. Een traject van 7 uren loopbaanbegeleiding voor slechts 80 EUR.

Hoe kan ik loopbaancheques aanvragen:Hoe bestel ik loopbaancheques?

Onze unieke aanpak:

Wisl is ontstaan vanuit de overtuiging dat onze ingesteldheid allesbepalend is voor geluk en succes op werkvlak en privévlak.
M.a.w. een positieve mind-set en een stevige portie zelfvertrouwen dragen in grote mate bij tot jouw droomloopbaan.
Tijdens het loopbaantraject gaan wij op zoek naar mogelijke belemmeringen op dit vlak en helpen wij jou om deze belemmeringen om te buigen naar positieve verandering. Zo wordt je de regisseur van je eigen loopbaan en kan jij er zelf verder mee aan de slag.

Gratis kennismakingsgesprek:

Twijfel je nog of loopbaan coaching iets voor jou zou kunnen zijn?
En maak je graag vooraf kennis met je loopbaancoach?

Aarzel dan niet om je gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Let’s Meet and Greet

Lesley Desmet
Je Loopbaancoach

Wij aanvaarden VDAB Loopbaancheques:

Natuur & Wandel Coaching

Natuur als Coach

Wandelcoaching is dus coachen, maar dan terwijl je wandelt, heeft niets met fittness of looptraining te maken.

Het is voor de coachen in de buitenlucht, je kunt hierbij wandelen en natuurlijk ook stil staan.

Wandel coaching biedt een absolute meerwaarde dan gewoon coachen….

Tijdens een coaching gesprek bij een wandeling, komen er veel diepere inzichten naar boven, daar beide hersenhelften actief zijn tijdens het wandelen wat niet gebeurt als je stilzit in een gespreksruimte.

Het feit dat we ons in de natuur bevinden brengt rust en diepere ontdekkingen. Daarbij heeft iedereen meer nood aan voldoende gezonde beweging.

Het wandelen  doet nog meer met je; doordat je in beweging bent kom je ook letterlijk in beweging innerlijk. Door het wandelen kom je los van vastgezette denkpatronen en gewoontes. Alle zintuigen gaan meedoen. Problemen die vastzaten in je hoofd komen naar je gevoelswereld toe. Het maakt zoveel duidelijk en helpt om de gewenste verandering in gang te zetten.

Een ander krachtig element dat de natuur ons biedt is enorme hoeveelheid aan metaforen die er te vinden zijn als je in de natuur in beweging bent. Het is altijd bijzonder hoe de natuur tijdens de coachgesprekken symbolen laat zien die precies aansluiten bij het onderwerp waar je mee bezig bent.  Deze symbolen bieden de mogelijkheid het beeld uit je hoofd te halen en er letterlijk van een afstand naar te kijken wat vaak tot nieuwe inzichten kan leiden.

Allemaal kennen wij het gevoel dat je ontspant en nieuwe energie krijgt van wandelen. Maar als je echt over levensvragen aan het tobben bent, je kompas tijdelijk  aan het ronddraaien is of te maken heb met stress, burn-out of bijvoorbeeld loopbaanvraagstukken is een wandeling door het park niet voldoende. Dan kan een coach je helpen om structuur aan te brengen in je gedachten, afstand te nemen, inzicht te krijgen en fris naar mogelijke oplossingen te kijken en je problemen aan te pakken.

Als die coach een wandelcoach is, neem je ook nog de voordelen van wandelen en in de natuur zijn mee.

Een andere belangrijke troef, dat namelijk ook helpt is dat je al wandelend niet tegenover elkaar hoeft te zitten en elkaar moet aankijken. Het heeft je meer een gevoel van vrijheid en maakt dat je op een comfortabele manier durft te praten.

Stiltes en denktijd zijn niet hinderlijk als je naast elkaar loopt. Het lopen voelt krachtig en vitaal en geeft je de verzekering dat je sterk genoeg bent om problemen onder ogen te zien en aan te pakken.

Wandel coachen is gewoonweg meer dan enkel coachen terwijl je wandelt.

Familie Opstellingen en Systemisch werk/ coachen

Je familie van herkomst is het het belangrijkste systeem waar je deel van uit maakt.

Wanneer je systeemtherapie krijgt, dan ga je in gesprek met je coach over je eigen plek ten opzichte van anderen en hoe je de positie binnen ‘het systeem’ waar je toe behoort, positief leert beïnvloeden.

Welke zijn de hindernissen, weerstanden of problemen die op verschillende terreinen van je bestaan kunnen opduiken, overtuigende belemmeringen,…enz…?

Denk aan je werk: waarom lukt het mij nu niet om promotie te maken terwijl ik nog zo mijn best doe en hiernaast ook de nodige capaciteiten heb om het nieuwe werk aan te kunnen?

Denk aan je sport: hoe komt het dat ik mij in mijn team vaak benadeeld voel?wat zijn de redenen dat mijn kwaliteiten hier niet tot ontplooiing komen? waarom laat ik het als het er echt om gaat van de zenuwen afweten? waarom lijkt het wel alsof ik geen succes mag hebben?

Of komt je dit bekend voor, alleen de gedachte om voor een groep te “moeten” spreken roept bij je de meest afstotelijke gevoelens op. Zou het niet heerlijk zijn hier juist plezier in te hebben?

Verschillende vormen van systeemtherapie

Relatietherapie en gezinstherapie zijn twee specifieke vormen van deze psychotherapie. Samen worden ze ook wel systeemtherapie genoemd. In de behandeling gaat men uit van twee basisgedachten. Iedereen maakt onderdeel uit van een of meerdere groepen mensen. Zo’n groep noemen we een systeem.

Systeemtherapie gaat vaak over het gezinssysteem waar je uitkomt, of nu deel van uitmaakt. Ook gaat het over de verschillende leden van het gezin en hoe problemen met elkaar in stand worden gehouden. Dit laatste is de andere basisgedachte bij systeemtherapie: een ongezonde interactie binnen het systeem, kan een ziekmakende uitwerking hebben op leden uit het systeem.

Aandacht geven aan de onderliggende gedachten, emoties, in contact met de ander(en), kan er voor zorgen dat relaties weer gezond worden, waardoor problemen verminderen.

Systemisch werken

Een andere vorm van systeemtherapie is systemisch werken. Dit lijkt veel op systeeemtherapie, met als verschil dat er meer nadruk ligt op het hier-en-nu. De coach en de coachee vormen tijdens het gesprek ook een systeem en tijdens het onderlinge contact kunnen patronen worden onderzocht en worden besproken. Een familieopstelling is een vorm van systemisch werken.

Bij systeemtherapie is er veel aandacht voor gedragspatronen

Gedrag tussen mensen herhaalt zich vaak. Dat noemen we gedragspatronen. Het doorbreken van ongewenste patronen leer je het beste door nieuw gedrag en nieuwe patronen aan te leren. Het opnieuw met elkaar betekenis geven aan wat je ziet, ervaart en voelt; verwachtingen uitspreken en echt luisteren naar elkaar. Dat zijn de uitdagingen. Wanneer deze uitdagingen worden aangegaan, dan is het mogelijk dat er binnen het systeem zichtbaar en voelbaar weer positieve kracht vrijkomt.

Systemische coachen is ook uitermate geschikt binnen organisaties betreffende teamcoaching.

Holistisch Health Coach en Energetische Healings

Als je Ziel de toestemming krijgt en onderdeel is van het verhaal, wordt alles plots liefdevoller, mooier en authentieker…

Mij kan je een holistisch coach noemen. Dit betekent dat ik bij mijn coaching sessies alle relevante factoren meeneem die van invloed zijn op je gedrag. Ik heb niet alleen aandacht voor de mentale aspecten van je gedrag (gedachten en overtuigingen), maar ook voor je gezondheid en je lichamelijke, emotionele en energetische aspecten.

Holistische aanpak van het coachen

Natuurgeneeskundige therapeuten/coachen werken vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat ze de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

Hoogsensitiviteit en gevoeligheid is het sturend vermogend van morgen… Daar liggen nog zo veel ongekende en niet ontdekte mogelijkheden.

De energiebalans van ieder mens is wel eens in meer of mindere mate verstoord. Dit kan leiden tot allerlei fysieke en emotionele klachten. Mijn coaching sessies helpen om jouw geest en lichaam weer in evenwicht te brengen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals healings (volgens o.a Reiki en Sjamanisme principes) in combinatie met therapeutische coaching gesprekken. Na een dergelijke coaching sessie ontstaat er meer innerlijke rust.

Wat is energetische therapie of healing?

Trauma, emotionele en mentale stress , onverwerkte gebeurtenissen en andere blokkades kunnen opgeslagen worden als negatieve energie in ons lichaam, waardoor we ons minder goed voelen en klachten kunnen ervaren. Energie kunnen we voelen. Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we zelf al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is.

Energetische healing vergemakkelijkt het helingsproces door blokkades in ons lichaam op te heffen, de energie te herstellen, zodat alle energie terug vrij kan stromen. Ons lichaam komt weer in evenwicht van waaruit het in staat is om op eigen kracht zichzelf te genezen.

Energetische healings kunnen ook helpen om problemen te identificeren voordat ze zich manifesteren als pijn of soortgelijke vervormingen in het fysieke lichaam. Het opent ons bewustzijn op gebieden die aandacht komen vragen en die we moeten verwerken om ons leven in balans te brengen en gezondheid, harmonie en vitaliteit te behouden.

Een healing sessie kan ook aanvullend dus naast reguliere coaching sessies worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke en holistische behandelwijze.

Energetische Healing heeft een positieve werking bij:

 • Stress en Burn-Out
 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Loslaten en het verwerken van emoties, fobieën en angsten…
 • Lichamelijke klachten

Voor wie?

Mogelijk voor iedereen die ervoor open staat…

Tijdens de sessie is het aangewezen om makkelijk zittende kleding te dragen. U houdt uw kledij aan tijdens de behandeling.

Een belangrijke oorzaak van lichamelijke klachten , depressies en veel voorkomende auto-immunziektes is volgens de orthomoliculaire geneeskunde de algemene verzuring van ons lichaam.
Ons immuun systeem start bij onze spijsvertering…

Voor meer informatie bezoek mijn webshop betreffende Aloe Vera gezondheisproducten ( Incite Aloe Vera Health): www.incite-aloeverashop.be

Family Business Coaching

Sterke emoties in het spel die uw familiebedrijf kunnen maken of kraken!

Het is belangrijk dat de familieleden in staat zijn om hun emoties uit te spreken en te kaderen.

“Een familiebedrijf is diep geworteld in een familiegeschiedenis, gezinsdynamiek, loyaliteiten en

Familie bedrijven houden zich bezig met zaken die in business schools zelden worden besproken, zoals de impact van familiedynamiek op opvolging, het betrekken van kinderen bij het bedrijf, intergenerationeel conflict, broers en zussen en huwelijksproblemen, de gevolgen van overlijden en echtscheiding voor gezinnen en de impact op het bedrijf. van verdeling van bezittingen na overlijden of echtscheiding.

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan u helpen om bij u familie bedrijf de emotionele en relatieproblemen die van invloed zijn op de bedrijfswijsheid en het welzijn van uw organisatie te identificeren en op te lossen door te werken met de ‘essensiële’-problemen die familiebedrijven bevuilen, de besluitvorming belemmeren en die organisaties vast te houden zoals woede, wrok, onopgeloste emoties uit het verleden, schuldgevoel, teleurstelling en het gebrek aan vermogen om de volgende generatie te motiveren of voor de volgende generatie om zich gerespecteerd en gewaardeerd te voelen vanwege hun talenten.

Klanten variëren van kleine, lokale bedrijven tot grote bedrijven en zijn meestal individuen die een slepend probleem binnen het bedrijf willen oplossen of zichzelf willen bekrachtigen binnen het bedrijf. Vaak is ons eerste contact met een familielid dat niet direct betrokken is bij het bedrijf en dat het probleem op afstand ziet.

In tegenstelling tot traditionele familiebedrijfsadvisering, blijf ik als  coach “op het veld” tot u de gewenste resultaten genereert.

Wij helpen u bij:

 • Conflicten effectiever beheren
 • Communicatie te verbeteren,
 • Omgaan met de emotionele problemen van opvolgingsplanning
 • Het Faciliteren van strategische planning om de behoeften, visie en waarden van het gezin te verduidelijken en aan te passen aan het bedrijf,
 • Het samenwerken met familie-adviseurs, waaronder vermogens, managers. estate planner, advocatenkantoren, externe strategen en andere zakelijke adviseurs

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

UA-177403279-1