Mijn eigen plekje innemen … Hoe doe ik dat?

HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

systemisch-ondernemen-oudenaarde-vlaamse ardennen-systemisch coachen voor bedrijven-team coaching voor verenigingen en bedrijven
systemisch-ondernemen-oudenaarde-vlaamse ardennen-systemisch coachen voor bedrijven-team coaching voor verenigingen en bedrijven
Agnus
Agnus
Agnus
Agnus

SYSTEMISCH ONDERNEMEN…is Essentieel ondernemen…

Alles staat met elkaar in verbinding

Ik help jou als partner, zaakvoerder, manager of als team, om vanuit persoonlijke of zakelijke onrust, verdriet, angst of belemmerende overtuigingen te ontwikkelen en/of om te buigen naar succesvol ondernemerschap en zodoende je plekje kunt innemen als succesvol leider. Het werkt uitermate bevrijdend om in verbinding te komen met je eigen talenten en te kunnen ondernemen vanuit je eigen brandend vuur….

Hoe ziet jouw organisatie of onderneming als systeem er nu eigenlijk eruit? Wat is jouw plek als leidinggevende hierin? Hoe sta je ten opzichte van je team? Welke patronen zijn aanwezig zich als je dit vanuit het systeem (je organisatie) als totaliteit bekijkt?

Wat is in korte lijnen systemisch werken

Wij leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden eigenlijk hun oorsprong in de systemen waarin wij zijn opgegroeid. Deze vaak prominent aanwezige bekrachtigende en beperkende patronen, hebben wij vaak op een bepaald moment overgenomen vaak uit loyaliteit aan ons systeem.
Deze patronen kan je in je dagdagelijks leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld binnen je relatie of binnen je werk. Met de familieopstellingen, onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer stap voor stap zichtbaar maken.

Bert Hellinger is grondlegger van systemisch werken:

Deze drie basisprincipes zijn

 1. Binding. Iedereen heeft recht op een plek in het systeem
 2. Volgorde. Alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar
 3. Geven en nemen. Geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn

De rode draad in het familiesysteem vormt de binding met het systeem van herkomst. De binding is de band met de ouders, grootouders en nog veel verder terug. Als door welke omstandigheden dan ook 1 van de basisprincipes binnen het familiesysteem of in de context van werk verstoord raakt, ontstaan er dynamieken. Vanuit deze dynamieken wordt een nieuw evenwicht binnen het systeem nagestreefd waardoor de huidige situatie blijft bestaan.

Voorbeelden van dynamieken zijn

 • Iets voor een ander dragen binnen het systeem
 • Iemand volgen die binnen het systeem is buitengesloten of niet erkend
 • Iemand gaat van zijn plaats
 • Iemand identificeert zich met een ideaal, iemand of een concept

Vanuit deze dynamieken ontstaan dan ‘symptomen’ waarmee we in het dagelijkse leven worden geconfronteerd.

Voorbeelden van symptomen zijn

 • Angstig zijn
 • Gebrek aan ondernemerschap
 • Doelen niet halen
 • Niet weten wat je wilt
 • Onzekerheid
 • Niet productief zijn
 • Onduidelijke lichamelijke klachten
 • Onrust
 • Extreem verantwoordelijkheidsgevoel

Deze symptomen kom je misschien wel dagelijks tegen in verschillende contexten als relatie, sport, werk, vrienden, gezin, etc. Vanuit de symptomen komen met behulp van een opstelling de onderliggende dynamieken aan het licht. Door het beeld dat een opstelling zichtbaar maakt en de energetische werking binnen dat veld kan het systeem ontspannen. Komt het systeem weer in overeenstemming met de basisprincipes (wetten) dan gaat de energie weer stromen en kan men de gewenste verandering doorvoeren.

Het biedt jou als leidinggevende een heel ander inzicht Denken in systemen schept ruimte. Je neemt vanop een ander niveau waar wat er allemaal speelt en aanwezig is. Dat zorgt voor meer inzicht in de essentie die je anders misschien niet zou zien of meenemen in de beslissingen die je neemt.

Stel je voor om te kunnen ondernemen vanuit je unieke en intrinsieke motivatie, je authenticiteit en bezieling. Wat geeft er nu meer energie, dan dit alles?
Het is geen sprookje, het kan werkelijkheid worden….Het is een weg, waarbij je vanuit je essentie groeit en belemmeringen stap voor stap gaat overwinnen… Zodat de weg duidelijker wordt…
Het gaat hier niet om loslaten, maar om het ondernemerschap andere manier te leren vasthouden…

Wil jij ook ondernemen vanuit verantwoordelijkheid, authenticiteit en passie?

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get moved by your inner herd…

Lesley Desmet & de Kudde

HealingHorses@Work

Logo

Paardenkracht en Paardenwijsheid kunnen jouw bedrijf dienen...

Wat paarden voor je bedrijf kunnen betekenen?

 • Coachen met paarden in organisaties en familiebedrijven.
 • De dynamiek in jouw team in kaart brengen en/of verbeteren?
 • Mogelijke knelpunten / conflicten bespreekbaar maken?
 • Ontdekken hoe je de team-effectiviteit kan verhogen en teamleden (nog meer) in hun kracht kan zetten?
 • Samen met je team Missie, Visie of Waarden definiëren/updaten of meer tot leven brengen?
 • De paarden weerspiegelen wat er in het team gebeurt en helpen ons om deze of andere vraagstukken in jouw organisatie/team te verhelderen.
Voordelen van Teamcoaching

Het grootste voordeel van teamcoaching is dat, tegelijk met het individu met behulp van de paarden, de directe omgeving verandert. Hierdoor is de effectieve impact van teamcoaching steeds groot. Teamcoaching zorgt voor een beter inzicht in het reilen en zeilen van het team en verstevigt de visie van het team als een geheel. Zoals een kudde paarden van nature steeds als een geheel beweegt…

Resultaten van teamcoaching

Competenties en talenten van het gehele team en de individuen binnen het team komen bovendrijven, om het gehele team weer in zijn eigen kracht te kunnen zetten. Met behulp van de paarden en de persoonlijke ontwikkeling van de individuele teamleden, kan ieder teamlid zichzelf verder ontwikkelen om zodoende als effectief onderdeel van het team te kunnen functioneren.

Het team zal door de input van de teamcoaching coach effectiever leren communiceren en de basis wordt gelegd voor het vinden van een effectievere samenwerking.

Na het gehele teamcoaching traject zal het team weer doelgerichter werken naar de afgesproken doelen en/of targets van het bedrijf en/of de afdeling. Zo zal teamcoaching dus bijdragen aan het weer focussen op het echte bedrijfsproces met daarbij een verhoogd welzijn onder de werknemers.

 

Burn-out en stress versus grazen in de weide...

Paarden gaan van nature uit anders om met stress dan mensen. Vanuit hun kudde gevoel vangen de paarden signalen op van veiligheid en gevaar. Het helpt hen om te overleven, ze staan steeds in het hier en nu : denken niet meer aan gisteren en ook nog niet aan morgen. Ze bewegen vanuit een zekere rust uit noodzaak, als overlevingsmechanisme …Iets wat wij als mensen soms ver weg zijn afgewaald..

Oerpaard versus wie zijn wij als oermens?Ons aanbod

De thema’s die de basis voor onze workshops bepalen kan je hieronder vinden. Bijkomende thema’s die aansluiten bij, zijn vanzelfsprekend ook mogelijk. Denk hierbij aan feedback geven, assertiviteit en  conflicten oplossen.

Communicatie

Paarden communiceren door middel van lichaamstaal. Voelen incongruentie, in hoeverre ben jij als persoon authentiek. Ben jij je bewust van de impact van jouw lichaamstaal? Toon jij wie je werkelijk bent?

Wat vertel je onbewust en hoe kan je pure intentie inzetten om andere resultaten te bereiken?

Leiderschap in de weide...

Zonder een duidelijke leider in de kudde overleeft een paard gewoonweg niet.

Welk soort leider heeft jouw team nodig en welke stijl past bij jou? Authenticiteit staat centraal in deze ervaringsgerichte leiderschapsbeleving.

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

systemisch-ondernemen-oudenaarde-vlaamse ardennen-systemisch coachen voor bedrijven-team coaching voor verenigingen en bedrijven

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1