In connection we Grow…

HealingHorse@Work

Met de Natuur en de Paarden als coach bouwen wij samen aan uw Geluk en aan uw optimale Work-Life Balance…

Stress en Burn-out coaching

Samen u begeleiden naar Mentale Vitaliteit

Het leven verloopt steeds sneller en jachtiger waardoor de toenemende stress hoe langer hoe meer mensen mentaal en fysiek gaat uitputten en op termijn zelfs ziek gaat maken.

Stress gaat zich manifesteren op verschillende vlakken door dat je te veel tijdsdruk en werkdruk ervaart. Werk en privé leven zijn niet in balans. Je ondervindt te weinig mogelijkheden om alles te organiseren en te regelen. Verwachtingen in je werk of privé leven kunnen niet gerealiseerd worden. Er ontstaan conflicten, je ervaart weinig begrip en steun van je naasten, je hebt het gevoel veel te geven en weinig te kunnen ontvangen….

 Soms kan het gewoon ook zijn dat je huidige werk en privé situatie grondig beu bent en er totaal geen uitdagingmeer  is om jezelf te motiveren…. (dan is er sprake van een Bore-out)

 Enkele lichamelijke symptomen:

 • Ernstige uitputting van energie
 • Slapeloosheid, slechte slaapkwaliteit, moeite hebben met inslapen en/of doorslapen
 • Algemene pijn en spanningen in spieren (vooral nek en schouders), hoofd-,rugpijn
 • Maagpijn, darmstoornissen, verandering van eetlust
 • Verminderde weerstand tegen infecties
 • Verergering van huidaandoeningen
 • Verhoging van de bloedsuiker
 • Hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol

Bij lichamelijke klachten verwijzen wij als coach door naar een huisarts om fysieke oorzaken uit te sluiten en fysieke gevolgen zo nodig te behandelen.

Enkele Psychische symptomen:

 • Mentaal op, moe en uitgeblust
 • Onzeker over functioneren, minder zelfvertrouwen
 • Te veel betrokken en in een latere fase minder betrokken/ afstandelijk
 • Gejaagd gevoel en niet meer tot rust komen
 • Prikkelbaar en kort lontje
 • Koppig, inflexibel, verandering kost veel energie
 • Angstig
 • Piekeren
 • Besluiteloosheid, concentratieverlies, vergeetachtig
 • Somber en regelmatig huilbuien
 • Niet meer kunnen genieten, lusteloos en futloos

Herken je één of enkele van deze symptomen?

 Stress & Burn-out coaching kan je helpen de nodige inzichten te geven en de middelen aan te reiken om niet in een burn-out te geraken of om je optimaal te begeleiden als je thuis bent met een burn-out diagnose vastgesteld door uw huisarts.

Waarom paarden bij stress & Burn-Out

Het succes van het coachen met behulp van paarden, zit in het ervaren en bewust worden. Heel even uit je denken gehaald worden en naar de essentie van het Nu-moment gaan.

Een paard is een meester in het lezen van lichaamstaal en is heel gevoelig voor het gedrag en de emoties van ons mensen. Paarden gaan altijd onmiddellijk reageren op incongruentie.

Zo hebben ze een heel belangrijke signaalfunctie bij het gewaar wording van lichaam en geest (awareness). Ze helpen daarmee de focus gericht te houden op de onmiddelijke ervaring in het hier en nu.

Voor een paard als kuddedier wordt onduidelijkheid in het contact met iemand anders als onveilig ervaren. Heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is voor hen hierbij altijd van levensbelang.

Dat maakt dat paarden heel gevoelig zijn aan voor hoe kuddeleden zich gedragen en wat er in hen omgaat, of dat nu een paard of een mens is. Een kuddegenoot die A zegt, B doet en C voelt is niet veilig en paarden zullen dan ook altijd een directe reactie vertonen.

Hierdoor is het paard eveneens een meester als het aankomt op feedback geven.. Op het moment dat er bij jou namelijk bewustwording en/of gedragsverandering optreedt, zal het paard daar immers direct weer op reageren. Je kan zo ervaren wat het veranderen van het eigen gedrag bij anderen teweegbrengt.

Paarden oordelen niet over ons:

Paarden zijn altijd heel vergevingsgezind en zullen de ander steeds vanuit het hier en nu benaderen.. Paarden hebben geen oordeel over je gevoelens, gedrag of eigenaardigheden. Dit schept ruimte voor een emotioneel veilige omgeving voor jou als coachee, waarin je je makkelijk open kunt stellen voor zelfonderzoek.

Wandel coaching kan ook een optie zijn:  

 Deze coachsessie gaan steeds door buiten in de natuur. De combinatie van in beweging komen , natuur en buitenlucht en stilte zorgt (bewezen) voor onmiddelijke-ontspanning. Een gesprek voeren tijdens het wandelen gaat vlotter dan in een kantooromgeving.
Het is wetenschappelijk bewezen dat alleen al het zijn in de natuur ontspannend werkt. Het cortisol of stresshormoon wordt verlaagd. Dit wordt namelijk versterkt door in beweging te zijn.

Je hoofd wordt leeggemaakt, je komt weer in verbinding met je lichaam door de oefeningen die we doen en je gaat met een nieuwe energie boost weer naar huis!

De wandelingen kunnen plaatsvinden op verschillende locaties in de Vlaamse Ardennen.

Wandel coachen is gewoonweg meer dan enkel coachen terwijl je wandelt.

Wandelen kan op verschillende locaties regio Oudenaarde-Maarkedal-Geraardsbergen. Kan ook steeds op het domein bij de paarden.

Wil je ook graag je hoofd leegmaken , je hart luchten en ondertussen op een gezonde manier bewegen in de natuur?

Maak dan niet snel een afspraak…

Groetjes Lesley

Natuur & Paarden coach- Sjamaan

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

stress-burn-out-angst-grenzen aangeven-opgebrand-vermoeid-burn-out coaching-

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1