Emotionele klachten

Angst hoort bij het leven. Maar wat als angst je leven volledig gaat domineren?

Angst is onderdeel van het leven en we hebben het nodig om te kunnen overleven. Immers, als er een reëel risico of gevaar is, dan zorgt angst ervoor dat je in actie komt.

Angst zit in dan ook je hoofd en je lijf. Het werkt als een alarmbel die het zenuwstelsel en hormoonstelsel activeert om je lichaam in staat van paraatheid te brengen. De adrenaline, bloeddruk en hartslag gaan omhoog en de ademhaling versnelt, en daardoor kun je direct handelen om jezelf in veiligheid te brengen.

Als er echter geen direct gevaar is, dan werkt die alarmbel averechts en vormt dit eerder een belemmering. Het lichaam maakt zich automatisch klaar om te reageren terwijl dat helemaal niet nodig is. Gebeurt dat vaak, dan is dat lichamelijk en geestelijk erg belastend en kan zelfs leiden tot een burn-out of depressie.

 

We kennen allemaal gevoelens van verdriet, pijn, boosheid, enz. Dat maakt ons juist meer mens toch! Emoties hebben een functie en ze willen ons uiteraard iets komen vertellen.
Denk maar eens aan alle lichamelijke klachten die alleen kunt krijgen door stress. En stress op zichzelf is geen emotie of gevoel. Het is het gevolg van onze onverwerkte gevoelens, zoals boosheid, frustraties, onverwerkt verdriet, enz.
Soms begeven we ons in een situatie waarin de emoties te hoog zijn opgelopen, waardoor het ons belemmerd op sociaal en emotioneel gebied. Je wilt je zo niet voelen, je hebt er last van, maar het lukt je maar niet om je er over heen te zetten. En deze emoties roepen onbewust een hele serie reacties, patronen of strategieën op, waardoor je elke keer weer hetzelfde reageert. De emoties die we voelen zijn namelijk de trigger voor ons gedrag. Zelfs wanneer je niet meer zo wil reageren en die reactie je niet meer helpt, dan doe je toch weer hetzelfde. 
Dit komt omdat je het onbewust doet!

Wanneer je het gevoel verandert (= de aanleiding), volgt er een hele andere serie van onbewuste processen en gedragspatronen, waardoor je ook de manier waarop jij op situaties reageert, verandert. 

En dan gaat sneller en eenvoudiger dan je nu misschien denkt! 

Hypnotherapie kent vele mooie technieken die allemaal werken met het onbewuste deel van je brein. Omdat het gaat om onbewuste processen is het niet meer dan logisch om het ook daar op te lossen.

Emoties of gevoelens waar veel mensen last van hebben zijn bijvoorbeeld: 

– Angsten en Fobieën/ slaapproblemen
– Depressie en verdriet
– Burn out en Stress
– Boosheid en frustraties
– Jaloezie en afgunst
– Schaamte- en schuldgevoel
– Laag zelfbeeld / gebrek aan zelfvertrouwen

Het is voor veel volwassenen al moeilijk om hun emoties te benoemen en voor kinderen is dat soms nog veel moeilijker. Zij uiten hun gevoel ook vaak helemaal anders. Toch heb je als ouder vaak wel in de gaten dat er ineens iets anders is of dat het niet goed gaat. Ook voor kinderen is het heel belangrijk om te leren op de juiste wijze met hun gevoelens om te gaan. En hier hebben ze dan ook de rest van hun leven profijt van.

hypnotherapie 2023 10 03 paars emdr hyp regr

 

 

Tijdens het traject leggen we de focus op:

 • Trauma’s in de kindertijd
 • Stemmingswisselingen & angsten,
 • Stress reductie : ontkrampende en ontspannende suggesties
 • Pijnbestrijding
 • Loslaten van lichaamsvreemde energie van de voorouders.
 • Extra ondersteuning met behulp van bachbloesems is eveneens een optie https://www.holistic-systemic-soulwork.com/bachbloemsem-remedie.

Als angst je leven beheerst

Angst is niet zinvol als je (expontieel) angst voelt terwijl er geen reëel of echt gevaar aanwezig is. We spreken dan van fobische angst.

Misschien herken je je hierin: je weet dat je niet bang hoeft te zijn, maar je voelt toch een oncontroleerbare angst. Waarschijnlijk probeer je bepaalde situaties ook te vermijden of zoek je naar een bron van veiligheid ver buiten jezelf.

Symptomen die erbij horen zijn zowel psychisch (bijv. je intens ongemakkelijk voelen), lichamelijk (o.a. huilen, darmklachten, flauwvallen) en gedragsmatig (met allerlei variaties in vermijdings- en veiligheidsgedrag). Wanneer een fobie je verhindert om te kunnen werken, sociale relaties te onderhouden of normale dagelijkse activiteiten te doen, dan is er reden om iets aan te doen.

Hypnose-emotionele klachten
Hypnose-cirkel van paniek-paniekaanvallen

Paniekaanvallen

Misschien heb je vaak last van herhaaldelijke onverwachte paniekaanvallen. Een paniekaanval piekt meestal binnen een paar minuten en kan tot 30 minuten aanhouden. Hoewel paniekaanvallen heel beangstigend kunnen zijn, zijn ze niet gevaarlijk en doen ze je geen kwaad.

De symptomen variëren van hartkloppingen, snellere hartslag, trillen, gevoel van ademnood, naar adem snakken, zweten, pijn op de borst, misselijkheid, duizeligheid, warm of koud krijgen, flauwvallen, buiten zichzelf raken, of bang zijn om gek te worden of dood te gaan.

Als je voortdurend ongerust bent over het krijgen van nieuwe paniekaanvallen én je verandert je gedrag om een paniekaanval te voorkomen (met vermijding en krampachtig veiligheid zoeken), dan heb je mogelijk een paniekstoornis. Maar je kunt hiervan helemaal herstellen. Hoe eerder je hulp inschakelt, hoe beter je in staat bent om ermee om te gaan.

Paniek en hyperventilatie

Hyperventilatie kan een rol spelen bij het ontstaan van een paniekaanval bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Hoewel niet iedereen die in paniek is, automatisch ook begint te hyperventileren, komt het vaak toch heel vaak voor. 

Bij mensen met paniekaanvallen zien we vaak een vorm van chronische hyperventilatie.

Mensen met een paniekstoornis voelen zich inderdaad sneller benauwd, met het gevoel te stikken, en raken ook daarvan eerder in paniek. Een vicieuze cirkel dus.

hypnose-stoppen met roken- verslavingen
ALLERLEI VERSLAVINGEN

Stoppen met roken- Eetstoornis- Stress-eten- Alcoholverslaving…

Gewicht verliezen-vermageren-hypnose

GEWICHTMANAGEMENT

Afvallen en gewicht verliezen of op peil houden van uw gewicht met ondersteuning van hypnose

Hypnose-emotionele klachten

EMOTIONELE KLACHTEN

Stress & Burn-out – Depressie-Angst-Fobie

Slaapproblemen-Zelfvertrouwen-Faalangst

 

Hypnose-fysieke pijn-lichamelijke klachten- chronische pijn
LICHAMELIJKE KLACHTEN

Chronische pijn- Migraine- Hooikoorts en allerhande allergiën…ADHD- Autisme

TRAUMA & REGRESSIE

Ondersteuning bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen door verlies en trauma- PTSS

Hypnose zeer effectief bij kinderen

WAAROM HYPNOSE BIJ KINDEREN

concentratiestoornissen-faalangst-leerproblemen-slaapproblemen-bedplassen-stotteren-gepest worden-ADHD- ASS- Game-verslaving

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1