HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

Lesley
Logo
Cadeaubon-coachen met behulp van paarden-zelf liefde
Cadeaubon-coachen met behulp van paarden-zelf liefde
Akasha Kronieken

Kundalini Reiki gaat verder dan healing

Reiki betekent ‘spiritueel geleide levenskracht-energie’. Het is een praktische helende modaliteit die gebruik maakt van universele levensenergie (Chi, Prana enz.) Om te helen op fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus. Zodat de persoon weer in overeenstemming komt met zijn authentieke zelf en in balans met het universum. Door middel van een reeks afstemmingen van een reikimeester krijgt de persoon toegang tot de specifieke energiefrequenties die in reiki worden gebruikt. Tijdens de afstemmingen worden verschillende energiecentra (chakra’s) en energiekanalen geopend en versterkt, waardoor de persoon nu de energie door zijn / haar eigen handen kan kanaliseren. In de afgelopen jaren is Reiki enorm populair geworden in het Westen. Als resultaat zijn er tal van ‘niet-traditionele’ stijlen ontstaan. Kundalini Reiki werd naar dit aardse niveau gebracht door Ole Gabrielsen, een meester in meditatie. Hij heeft heeft veel mensen over de hele wereld geïnspireerd.

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt:

 • Fysiek (lichaam)
 • Emotioneel (emoties)
 • Mentaal (gedachten en overtuigingen)
 • Energetisch (energie huishouding)
 • Spiritueel niveau (jouw ziel, jouw kern).

Kundalini reiki sluit heel goed aan bij alle andere methdodieken die ik toepas bij mijn clienten:

 • Systemisch werk & Familie Opstellingen
 • Begeleiding met behulp van paarden
 • Hypnose & regressie therapie
 • Werken met de Akashia kronieken….

  Meer in balans met Reiki therapie

  Reiki is een zeer oude therapie die helpt om onze persoonlijke energie opnieuw in balans te brengen door negatieve energieën en blokkades op te ruimen die bij ons fysieke pijn en emotionele of psychische problemen zoals angst, fobieën, etc. veroorzaken.

  Het woord Reiki is van Japanse oorsprong en betekent levenskracht gericht op een bepaald punt (fysiek, psychisch of spiritueel). Het is een zeer oude techniek die door de oosterse volkeren wordt toegepast en in de negentiende eeuw werd herontdekt door een Japanse arts genaamd Mikao Usui.

  Reiki vertrekt van de theorie dat we allemaal deel uitmaken van de universele liefdesenergie. We zijn allemaal energie en we hebben allemaal dezelfde energie om te genezen en in harmonie te zijn, omdat het universum ons goed wil laten voelen.

  De Reiki-therapeut is iemand die bereid is om onze chakra’s, de energiecentra van ons lichaam, op één lijn te brengen en zo onze energie in balans te brengen. Reiki wordt beoefend door de handen van de therapeut op onze chakra’s te plaatsen, waardoor het functioneert als een stroom positieve energie die via de therapeut vanuit het universum naar ons lichaam wordt gekanaliseerd.

  Reiki voordelen
  Dit is een techniek die kan helpen de veel voorkomende problemen (van deze tijd) te verlichten, die zowel lichamelijk- en geestelijke gezondheid van ons vereisen.

  Vermindering van stresspijn
  Spierspanning, vermoeidheid, migraine en hoofdpijn zijn typisch symptomen van stresspatiënten die zonder medicatie kunnen worden verlicht, alleen door de ontspanning die de sessies bevorderen.

  Goede nachtrust
  Naast het bevorderen van ontspanning, helpt Reiki om wellnesshormonen zoals serotonine vrij te maken. Dit is vooral gunstig voor mensen met slapeloosheid en onrustige nachtrust.

  Versterking van het immuunsysteem
  Een studie van de Federale Universiteit van São Paulo toonde aan dat Reiki effectief is als een aanvullende therapie voor de behandeling van ziekten en, indien regelmatig gedaan, het vermogen heeft om de werking van het immuunsysteem te verhogen en dus de kansen van een persoon op het ontwikkelen van ziekte te verminderen.

  Verbeter het geheugen
  Wanneer toegepast op de slapen aan de zijkant van het hoofd, helpt Reiki de hersenhelften in evenwicht te brengen (zowel rationeel als emotioneel); dit verhoogt de creativiteit en verbetert het geheugen.

  Geeft gemoedsrust aan zwangere vrouwen
  Niet alleen kunnen zwangere vrouwen, omdat het sterk wordt aanbevolen, Reiki gebruiken. Door stress en angst te verminderen, vermindert in de praktijk ook de productie van cortisol en adrenaline. Op hoge niveaus kunnen deze hormonen hoge bloeddruk, pre-eclampsie veroorzaken en zelfs bijdragen aan vroeggeboorte.

Situaties te behandelen

Situaties te behandelen

Je kunt karaktereigenschappen of een (lichamelijke) situatie behandelen. Bijvoorbeeld: jaloezie, nervositeit, kiespijn, verdriet en woede enz.​

Bij welke klachten helpt reiki?

Eigenlijk is elk ‘probleem’ te behandelen met reiki. Je kunt met reiki niet alleen fysieke (pijn)klachten verminderen of verhelpen, maar het brengt je ook meer in contact met jezelf, met je lichaam, met je gevoel en met je intuïtie.

Als je geen aanwijsbare fysieke, mentale of emotionele klachten hebt, betekent dit niet dat op energetisch niveau geen behoefte bestaat aan reiki. Eigenlijk kan iedereen wel wat extra reiki gebruiken. Je kunt altijd verder groeien, waar je (emotioneel of spiritueel gezien) ook staat.

Reiki is geschikt voor iedereen

Reiki is in alle levensfasen een geschikte behandelmethode. Voor iedereen: groot, klein, oud, jong, (chronisch) ziek of (op het oog) gezond. Je kunt zelfs reiki geven aan dieren, planten, ruimten en bepaalde situaties uit het verleden of in de toekomst.

Bijna al deze behandelingen kunnen zowel op afstand als in de praktijk plaatsvinden; enkel de Kristal Reiki, die zal met handoplegging gegeven moeten worden.​​

Karmische banden te behandelen

Ben jij er klaar voor om jouw Karma banden te healen en te verbreken?

Er is altijd een band tussen degene waar we veel van houden (bijvoorbeeld onze ouders) en onszelf. Soms kunnen die banden een negatief gevoel teweeg brengen, wat een negatief effect op ons lichaam en geest kan hebben. Vaak worden relaties sterker en hechter als we de band tussen de anderen en onszelf hebben behandeld.

Voel jij je wel eens onlosmakelijk verbonden met een bepaald persoon, een bepaalde situatie of een bepaald gevoel waar jij je telkens maar niet van kunt losmaken in jouw leven?

Als een aantrekken en afstoten, een verbinding tussen 2 mensen die zowel veel liefde maar ook veel angst, onzekerheid en zwaarte bevat.

Of als een situatie die maar blijft terugkeren. Telkens weer in een nieuwe vorm voelt het alsof iets nooit ophoudt.

Of bepaalde gevoelens die je in welke situatie of met welke persoon in je leven telkens maar blijft tegenkomen. Zoals ongewenstheid of onbegrip, frustraties over disharmonie of imperfectie. Angsten over een liefdeloos leven of het niet hebben van voldoende kennis.

Dat is Karma! De wetten van Oorzaak en Gevolg

Wanneer je een steen in de vijver gooit, verschijnt er een rimpeling vanuit het punt waar de steen het water raakte. Dat is een demonstratie van de wetten van oorzaak en gevolg. Deze wetten zijn ingesteld zodat iedereen de vruchten van zijn acties zou kunnen oogsten.

Het gaat hier om woorden, gedachten, acties en daden (ook in vorige levens) die jou door middel van energiebanden, energetisch verbinden met een ander of anderen die jij “terug moet betalen”.

Het vervelende is alleen dat vaak, zelfs als de “balans” allang is opgemaakt, deze energiebanden niet worden verbroken. Omdat we ons hier niet van bewust zijn! Deze banden zorgen ervoor dat jij niet “los kan laten”.

We leven nu in een nieuwe tijd waarin Karma in balans gebracht kan, mag en zelfs hoort te worden! Jij mag alle Karma banden verbreken die jou ervan weerhouden om in je eigen kracht te gaan staan!

Het verbreken van deze Karmabanden betekent NIET dat je de verbinding, de liefde met mensen verbreekt. Het geeft je juist een nieuwe start!

Niet langer een relatie gebaseerd op afhankelijkheid, angst of overheersing, maar de mogelijkheid om in een relatie te stappen de gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde!

Huis of kamer reinigen
Een kamer of huis te reinigen

een huis of kamer kunnen negatieve energieën hangen waardoor de ruimte niet prettig kan aanvoelen. Door het te behandelen met reiki zal het huis of kamer gereinigd worden waardoor het weer prettig aanvoelt.

Geboorte Trauma Reiki

Geboorte Trauma Reiki

Een ingrijpend trauma is geboren worden. Van een zachte, warme, geluiddempende omgeving plotseling door een nauw kanaal waar je uiteindelijk na veel stress in een koudere, lawaaierige wereld terechtkomt. Om dit trauma te verlichten en op te lossen, heb je deze specifieke vorm van energie of Reiki nodig.

Je zat veilig in een warme donkere plek, met veilige geluiden en stemmen, 9 maanden lang.

En dan word je in een nauwe gang geduwd in een koude, lichte plek met herrie. En ineens moet je het allemaal alleen doen, je eigen ademhaling regelen en jezelf warm houden.

Moeizame bevallingen kunnen trauma met zich meebrengen:

Denk ik hierbij aan een omstrengeling, vacuüm pomp, verlostang, spoedkeizersnee of een hele snelle bevalling. Of dat kindjes in nood komen en er paniek achtige situaties ontstaan, of juist direct worden weg gehaald bij hun moeder. Hoe een bevalling ook gaat, als baby ervaar je dit, en dat kan als een trauma worden meegenomen in je verdere leven.

Gevolgen

Sommige gevolgen zijn direct bij de newborn al zichtbaar. Maar ook op latere leeftijd kunnen er nog vele uitingen zijn van een trauma die ontstaan is in het vroege leven. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Huilbaby’s;
 • Overmatig aanhankelijk aan moeder;
 • Problemen met slapen of eten;
 • Enorme vechtersmentaliteit;
 • Problemen met slikken;
 • Gedragsproblemen (adolescent)
 • Overmatige controlebehoefte
 • Hechtingsproblemen
Behandeling

Iedere ervaring wordt in je onderbewustzijn, in je lijf opgeslagen, dus ook jouw geboorte.

Je kan een Reiki behandeling doen specifiek voor geboorte trauma’s. Zo verlos je jezelf energetisch van dit trauma en eventuele blokkades die hierbij horen.

Kristal Reiki

Kristal Reiki

Overal verspreid in ons lichaam hebben we kleine ophopingen van kristallen. Dit zijn punten waar een trauma (lichamelijk of geestelijk) hebben plaatsgevonden, gedurende ons hele leven.

Iedere keer als we uitstellen om een trauma aan te pakken en op te lossen, vormt zich een microscopisch klein kristal. Zo’n trauma kan van alles zijn; van gebroken arm, een kneuzing na een val, maar ook verdriet of verlies van een dierbare. Als bijvoorbeeld iemand zijn arm breekt, vormt zich een klein kristal om de herinnering aan de pijn en de gevoelens die je ervoer tijdens en vlak na het trauma vast te houden.
Als er geen verdere onopgeloste problemen of gevoelens zijn achter zo’n trauma kunnen de kristallen opgelost en geheeld worden. Bijna ieder kristal wat zich door een trauma heeft gevormd kan opgelost worden.

Een complete Kristal Reiki sessie bevat altijd 2 behandelingen.​

Vorig Leven Reiki

Vorig Leven Reiki

Deze Reikivorm heelt blokkades gevormd door vorige levens. We nemen altijd bepaalde situaties mee uit ons vorige leven wat nog niet is verwerkt. Door vorig leven Reiki toe te passen zal het in dit leven verwerkt worden zodat de blokkade zal verdwijnen.​

Hoe de ervaringen van je ziel impact hebben op je leven nu

Vele gevallen van depressie, fobieën, angsten, blokkades én lichamelijke ziekten worden volledig opgelost wanneer de oorzaak voorbij het huidige leven wordt geheeld.

Rebirthing/ helen vorig leven

DNA Reiki

DNA Reiki

DNA Healing Reiki is een heel eenvoudig systeem, bestaande uit één symbool, een DNA Helix. Het is bedoeld om de fysieke gezondheid te verbeteren door eventuele fouten in het DNA van een persoon of spiritueel (energetisch) DNA op te lossen. Deze energie is bedoeld om vooral goed te werken voor mensen met chronische of degeneratieve ziekten zoals chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, MS en anderen.

DNA Healing Reiki is opgericht door Stephanie Brail. Het volgende komt uit haar handleiding:

Deze energie is bedoeld om vooral goed te werken voor mensen met chronische of degeneratieve ziekten zoals chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, MS en anderen. Je kunt deze energie ook gebruiken om aan andere gezondheidsproblemen te werken of om de algemene gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Mijn Missie met de paarden als Sjamanistisch Coach-Healer

Vanuit de natuur, heel ik samen met mijn kudde de energetische liefde in jouw rivier. Zodat je vanuit jouw stroming op je plekje kunt staan en je je kan voeden uit de krachtbron van je ziel en je kunt grazen aan de oevers van het verleden.

Helen met de kracht vanuit het hart – een ontmoeting met medicijnpaarden

Daar waar de ontmoeting met een paard je leven kan veranderen…

Wanneer een mens contact maakt met een paard, echt contact, gebeurt er iets in de energie van die mens.

Wetenschappelijk bewijs over de kracht van het hart

Volgens onderzoeken gedaan door het Heartmath Institute in Californië genereert het hart het grootste elektromagnetische veld in ons lichaam. De onderzoekers ontdekten dat het hart een elektromagnetisch veld heeft dat 60 keer sterker is dan gemeten hersengolven en een hoger niveau van intelligentie heeft dan het brein.

Stel je nu de kracht van onze mensenharten voor en vermenigvuldig dat vijf keer. Dat is de energie die de grootte van een paardenhart uitstraalt, volgens verder onderzoek. Het Heartmath Institute beschrijft het als een bolvormig veld dat je compleet omgeeft en rechtstreekse invloed kan hebben op het ritme van je eigen hart!

Helende paarden

Ik heb zonder twijfel een heleboel respect voor de samenhang tussen menselijke emoties en de reactie van deze dieren. Het is als het ware een magie…geen woorden, maar paarden…

Uit verder onderzoek blijkt dat paarden een coherent hartpatroon (HRV) hebben, wat wijst op een systeem dat zich kan aanpassen aan en herstellen van stressvolle, emotionele situaties en ze transformeert naar kalme en gelukkige gemoedstoestanden. Volgens dit onderzoek uiten deze gebalanceerde emotionele staten vervolgens als fysiologische voordelen tijdens interactie met paarden. Een verlaagde bloedruk en hartslag, verhoogde hoeveelheden beta-endorfine (neurotransmitters die werken als pijnstillers) of verlaagde stressniveaus zijn slechts een paar voorbeelden hiervan. Samen met het HRV stelt dit de paarden in staat om enorme hoeveelheden energie met meer gemak te verschuiven dan normale paarden. De Medicijnpaarden hebben een zulke hoge en sterke vibratie, dat ze met een groep van onze grootte kunnen werken zonder uit balans te raken.

“Alle paarden zijn docenten. Sommige paarden zijn helers. Nog minder paarden zijn zowel heler als docent. Medicijnpaarden gaan voorbij de rol van heler-docent.”

Het is nog fascinerender dat de Medicijnpaarden eruitzien als normale paarden, maar kreupel worden of zich raar gedragen als ze geen kans krijgen om hun leven te leven als helers. De ziekte wordt vaak verkeerd begrepen door de gewone wetenschap of dokters en is alleen omkeerbaar door ze hun werk te laten doen (wat me doet denken aan mensen in verhouding tot het leven van een betekenisvol leven).

Ook mijn medicijn paard Agnus (Halflinger 1996) had reumatische klachten , waardoor hij wel eens mank rondliep. Die klachten zijn met de Noorderzon verdwenen na het inzetten bij coaching sessies.

Sterker nog tijdens de oefensessies van mijn opleidng als Horse Reflected Coach werd mij meermaals door clienten/coachees aangegeven dat door aanwezigheid en aanraking van Agnus ook fysieke klachten/ pijnen aanzienlijk minder waren en zelfs soms volledig verdwenen…

Toen was HealingHorses@Work geboren….

En hun werk is buitengewoon. Zelfs als je niet gelooft in energieheling, dan nog zijn de positieve resultaten van patiënten met fysieke of mentale aandoeningen na helingsessies met Medicijnpaarden behoorlijk overtuigend.

Je bevinden in het energieveld van het paard kickstart een energetische spirituele ontwaking. ….

Tot snel

Lesley Desmet

Spiritueel Coach & Healer samen met de Kudde

 

 

Energetische-paarden-coaching
Systemisch werken
Familie opstelling en systemische begeleiding

Rouw & Verlies Coaching

Rouwproces begeleiding
Jongeren & Kinder coaching

Kinder- Jongeren -ouder begeleiding

Gezinscoaching: ouder-kind relaties

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1