HealingHorses@Work

In Connection We Grow…

vrouwelijke-mannelijke-in-balans-in verbinding-door coaching met behulp van paarden-Oudenaarde-vlaamse ardennen
Logo
kinder/Jongeren coaching
Logo
Logo
Logo
Logo
Cadeaubon-coachen met behulp van paarden-zelf liefde
Cadeaubon-coachen met behulp van paarden-zelf liefde

Helen met behulp van Vrouwelijke & Mannelijke Energie

Wij beschikken allen over mannelijke en vrouwelijke energie. Zo zijn we immers geboren, en bij onze conceptie was onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans. Toen begon ons leven op aarde en heeft dit voor velen tot gevolg gehad dat de prachtige balans, waarmee we zijn begonnen, is verstoord geraakt. Hoe kan het ook anders…!!!

Op dit moment geldt voor velen dat de mannelijke energie de overhand heeft. De vrouwelijke energie heeft haar ‘aanzien’ verloren en wordt tegenwoordig vaak op een mannelijke functionele manier ingezet. Hiermee bedoelen we dat de natuurlijke zachte vrouwelijke energie weinig waardering meer kent, behalve als het als nuttig wordt ervaren. In de huidige maatschappij wordt empathie en intuïtie als kunstje aangeprezen en dan is het weer acceptabel. Hoe verwarrend kan het zijn met energetische verstoring als gevolg…

 Denken en Voelen

Om als mens tot onze volledige potentie te komen hebben we mannelijke (het denken, de ratio) en vrouwelijke (intuïtieve) energie tot onze beschikking. Het mannelijke ondersteunt en biedt bedding aan het vrouwelijke, en heeft het vrouwelijke nodig om verharding en verstarring te voorkomen.

Die ideale verhouding ligt in 70%/30 %

ALLES OVER VROUWELIJKE EN MANNELIJKE ENERGIE IN BALANS BRENGEN (HELEN)

Wil jij alles weten over vrouwelijke en mannelijke energie, en vooral ook hoe je dit kunt helen? Dan zit je hier goed! In de afgelopen jaren ben ik steeds meer in termen van energie gaan spreken en ik merk vaak dat dit voor veel mensen nog lastig te begrijpen is.

Iedereen bezit zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Echter, in de huidige jachtige maatschappij overheerst helaas de mannelijke energie.

Wij zijn als het ware opzoek naar onze Ying/ Yang energie…

WAT IS VROUWELIJKE ENERGIE?

De vrouwelijke energie is meestal naar binnen gericht. Sleutelwoorden zijn hier:

 • Zacht
 • Warm
 • Gevoel
 • Sensueel
 • Intuïtief
 • Overgave

WAT IS MANNELIJKE ENERGIE?

De mannelijke energie is naar buiten gericht. Sleutelwoorden zijn hier:

 • Leiding
 • Actie
 • Daadkracht
 • Grenzen
 • Doelgericht
 • Geven
 • Succes
 • Focus
 • Stabiel
 • Plannen

VROUWELIJKE & MANNELIJKE ENERGIE ONTWIKKELEN EN WONDEN HELEN…

In welke kernwoorden herken jij jezelf bij de opsomming hierboven?

We hebben allemaal een innerlijk kind dat vaak nog heel wat heling nodig heeft.

Dit heeft veelal te maken met onze opvoeding die we van thuis uit hebben meegekregen. Ook al ben je uit huis, dit werkt nog steeds door in alle je relaties, als je dit niet heelt.

Gewonde mannelijk vs vrouwelijke energie:

Indien je gekwetste mannelijke energie hebt, heb je vaak het gevoel dat het nooit voldoende is.Je bent prestatiegericht en serieus.

Je hebt vaak je gevoel afgesloten, bent heel rationeel, vermijdend/ zoekt constant afleiding, soms egoïstisch, controlefreak en hebt moeite met verbinden.

Dit kan voortkomen uit een opvoeding waarbij je constant de nood voelde om te presteren om liefde te krijgen die zo in je verlangen zat. Nu zoek je nog steeds naar die bevestiging voor ooit ‘goed genoeg’  te zijn.

Gewonde vrouwelijke energie:

Wanneer je ‘gekwetste vrouwelijke energie hebt, ben je juist super gevoelig voor alles  en ontvang vaak te veel prikkels, waardoor de wereld vaak te veel is….

Je hebt moeite om je grenzen te stellen, kunt complimenten heel  moeilijk ontvangen en hebt moeite met keuzes maken

Dit maakt je onzeker, je afhankelijk in het opstellen naar een partner en je kruipt maar al te vaak in de slachtofferrol.

Ook hierbij speelt opvoeding een rol, wellicht was je je moeder een pleaser/of had je een dominante vader?

VROUWELIJKE EN MANNELIJKE ENERGIE IN BALANS BRENGEN

Teveel is nooit goed Een teveel aan vrouwelijke of mannelijke energie is niet prettig.

Je kunt dit gelukkig in balans brengen, door de vrouwelijke energie en / of de mannelijke energie te helen.

Als zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie alle ruimte krijgt, houden deze elkaar in balans. Dan waardeer je je zachtheid en je gevoeligheid. Hierdoor voel je de mensen om je heen aan zonder jezelf daarin te verliezen. Tegelijkertijd voel je de daadkracht en het vertrouwen om naar je gevoel te luisteren en er naar te handelen. Je durft er voor uit te komen zonder jezelf te hoeven overschreeuwen.

Als je je veilig voelt door voldoende mannelijke energie kun jij je hart openen en je vrouwelijke energie laten stromen. Dan kun jij je hart verbinden met je denken en je doen, essentieel voor jouw levensgeluk.

Kortom het recept voor Zelf-Liefde

VROUWELIJKE EN MANNELIJKE ENERGIE IN EEN RELATIE

Opposites attract!!!

Je trekt in relaties meestal het tegenovergestelde aan in je partner. Gekwetste mannelijke energie wil redden en gekwetste vrouwelijke energie wil gered worden… 😊…

Een vrouw die een teveel mannelijke energie heeft (vaak zelfbescherming), kan intimiderend overkomen en daarmee mannen afschrikken en wegduwen.

Een man met te weinig vrouwelijke energie kan zijn gevoelens niet goed uiten, in de slachtofferrol kruipen en geen commitment willen afleggen.

Overigens hebben we het hier over energie, dus dit gaat vaak heel onbewust. We zijn ons vaak niet bewust van de ‘wonden’ die we hebben.

Ben jij al bekend met je  vrouwelijke & mannelijke energie of wil je die in balans brengen?

De eerste stappen van het in balans bengen van je eigen energie is een sessie van 1,5 uur.

Particulier tarief is € 75,- per gesprek (incl. btw), trajecten in overleg.

Online tarief is € 60,- per gesprek (incl. btw), trajecten in overleg.

Lesley en De Kudde van HealingHorse@Work

Mijn Missie met de paarden als Sjamanistisch Coach-Healer

Vanuit de natuur, heel ik samen met mijn kudde de energetische liefde in jouw rivier. Zodat je vanuit jouw stroming op je plekje kunt staan en je je kan voeden uit de krachtbron van je ziel en je kunt grazen aan de oevers van het verleden.

Helen met de kracht vanuit het hart – een ontmoeting met medicijnpaarden

Daar waar de ontmoeting met een paard je leven kan veranderen…

Wanneer een mens contact maakt met een paard, echt contact, gebeurt er iets in de energie van die mens.

Wetenschappelijk bewijs over de kracht van het hart

Volgens onderzoeken gedaan door het Heartmath Institute in Californië genereert het hart het grootste elektromagnetische veld in ons lichaam. De onderzoekers ontdekten dat het hart een elektromagnetisch veld heeft dat 60 keer sterker is dan gemeten hersengolven en een hoger niveau van intelligentie heeft dan het brein.

Stel je nu de kracht van onze mensenharten voor en vermenigvuldig dat vijf keer. Dat is de energie die de grootte van een paardenhart uitstraalt, volgens verder onderzoek. Het Heartmath Institute beschrijft het als een bolvormig veld dat je compleet omgeeft en rechtstreekse invloed kan hebben op het ritme van je eigen hart!

Helende paarden

Ik heb zonder twijfel een heleboel respect voor de samenhang tussen menselijke emoties en de reactie van deze dieren. Het is als het ware een magie…geen woorden, maar paarden…

Uit verder onderzoek blijkt dat paarden een coherent hartpatroon (HRV) hebben, wat wijst op een systeem dat zich kan aanpassen aan en herstellen van stressvolle, emotionele situaties en ze transformeert naar kalme en gelukkige gemoedstoestanden. Volgens dit onderzoek uiten deze gebalanceerde emotionele staten vervolgens als fysiologische voordelen tijdens interactie met paarden. Een verlaagde bloedruk en hartslag, verhoogde hoeveelheden beta-endorfine (neurotransmitters die werken als pijnstillers) of verlaagde stressniveaus zijn slechts een paar voorbeelden hiervan. Samen met het HRV stelt dit de paarden in staat om enorme hoeveelheden energie met meer gemak te verschuiven dan normale paarden. De Medicijnpaarden hebben een zulke hoge en sterke vibratie, dat ze met een groep van onze grootte kunnen werken zonder uit balans te raken.

“Alle paarden zijn docenten. Sommige paarden zijn helers. Nog minder paarden zijn zowel heler als docent. Medicijnpaarden gaan voorbij de rol van heler-docent.”

Het is nog fascinerender dat de Medicijnpaarden eruitzien als normale paarden, maar kreupel worden of zich raar gedragen als ze geen kans krijgen om hun leven te leven als helers. De ziekte wordt vaak verkeerd begrepen door de gewone wetenschap of dokters en is alleen omkeerbaar door ze hun werk te laten doen (wat me doet denken aan mensen in verhouding tot het leven van een betekenisvol leven).

Ook mijn medicijn paard Agnus (Halflinger 1996) had reumatische klachten , waardoor hij wel eens mank rondliep. Die klachten zijn met de Noorderzon verdwenen na het inzetten bij coaching sessies.

Sterker nog tijdens de oefensessies van mijn opleidng als Horse Reflected Coach werd mij meermaals door clienten/coachees aangegeven dat door aanwezigheid en aanraking van Agnus ook fysieke klachten/ pijnen aanzienlijk minder waren en zelfs soms volledig verdwenen…

Toen was HealingHorses@Work geboren….

En hun werk is buitengewoon. Zelfs als je niet gelooft in energieheling, dan nog zijn de positieve resultaten van patiënten met fysieke of mentale aandoeningen na helingsessies met Medicijnpaarden behoorlijk overtuigend.

Je bevinden in het energieveld van het paard kickstart een energetische spirituele ontwaking. ….

Tot snel

Lesley Desmet

Spiritueel Coach & Healer samen met de Kudde

 

 

vrouwelijke-mannelijke-in-balans-in verbinding-door coaching met behulp van paarden-Oudenaarde-vlaamse ardennen
vrouwelijke-mannelijke-in-balans-in verbinding-door coaching met behulp van paarden-Oudenaarde-vlaamse ardennen

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

vrouwelijke-mannelijke-in-balans-in verbinding-door coaching met behulp van paarden-Oudenaarde-vlaamse ardennen

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen
UA-177403279-1