HealingHorses@Work

In Connection We Grow…
Logo
Cadeaubon-coachen met behulp van paarden-zelf liefde

 

Hallo welkom bij HealingHorses@Work

IN CONNECTION WE GROW…

Invloed van je familiesysteem op symptomen van ziekte en verslaving
Familieopstelling: wat als je niet op jouw plek staat binnen je familiesysteem?
Van vage fysieke klachten tot zware symptomen van ziekte , problematische relaties, je voortdurend leeg en uitgeput voelen… Wanneer jij niet op jouw plek binnen je familiesysteem staat, stagneert de levensenergie. Een familieopstelling kan je helpen om je levensenergie terug te laten stromen binnen je eigen familiesysteem. Deze krachtige methode legt onzichtbare en onbewuste patronen bloot. Zo ontstaat er ruimte voor heling,inzicht en begrip.
Familieopstelling als toegangspoort om te relateren aan ziekte, verslaving en gezondheid”
Met elk symptoom, diagnose of ziekte kan worden gewerkt: astma, spastische darm, depressie, ADHD, kanker ed. Laat me wel duidelijk stellen dat u bij medische klachten best een arts kan opzoeken. Deze vorm van therapie werkt en aanvullend en vervangt in geen geval de medische behandeling.
Bij het verkrijgen van het inzicht in het waarom je een symptoom hebt en of dat uit een familieband komt? Bij bewustwording kan je er iet saan doen om een eerste stap te zetten naar helen..
Mijn deelname aan de opstelllingsdagen voor facilitoren van Stephan Hausner hebben mijn visie op symptomen van ziekte en verslaving helemaal doen herzien. Het brengt mij een diepere laag van mildheid, mededogen en dankbaarheid. En dat is een hele fijne energie in plaats ervan weg te willen of buiten te willen sluiten.
Een familieopstelling brengt soms niet altijd een directe oplossing in de vorm van instant genezing of een sneller herstel van de fysieke of geestelijke gezondheid. Soms gaat het binnen een gezondheidsopstelling in essentie om het aanvaarden van je eigen lot. En dat biedt dan weer een transformatie op zielsniveau.
Om er voor te zorgen dat jouw zelfhelend vermogen wordt geactiveerd kijken we naar je hele familiesysteem. Veel gezondheidsklachten blijken namelijk samen te hangen met het “onbewust” niet helemaal kunnen of willen nemen van het leven zelf. Hier is het belangrijk om te bekijken waar dit vandaan komt. Transgenerationeel of intergenerationeel trauma kan de oorzaak zijn of buitensluiten van een familielid of belangrijke gebeurtenis.
Het opstellen van jezelf en jouw symptoom vertelt veel over hoe jij je verhoudt ten opzichte van je symptoom. Leun jij op het symptoom of plakt het symptoom echter op jou? Als mogelijk je vader en moeder en broers/zussen worden opgesteld kun je zien hoe je symptoom op hen reageert. Dat vertelt of het symptoom meer gebonden is aan de lijn van je moeder of je vader. Soms zijn er familiedynamieken die, als ze eenmaal zijn bloot gelegd, helderheid kunnen geven in de eerste stap naar de oplossing. Soms kunnen we tijdens de familieopstelling deze stap al zetten. Bijvoorbeeld een buitengesloten familielid weer in ere herstellen, of de dynamiek rond daderschap en slachtofferschap verlichten. De heling vindt plaats op het diepe niveau van ons bewustzijn waar de verstrikkingen liggen en ooit zijn ontstaan.
Is je partner, kind, vader of moeder verslaafd?
Pas dan goed op voor de gevaren van co-verslaving
Co-verslaafden zijn mensen aan die een ongezond relatiepatroon ontwikkeld hebben als gevolg van een nauwe betrokkenheid bij iemand met verslaving en of andere dwangmatigheden. Een ongezond relatiepatroon kan zich ontwikkelen wanneer je een relatie hebt met een ouder, partner, kind of gewoon een vriendin die verslaafd is. De relatie met deze persoon brengt bepaalde gevoelens of gedrag teweeg bij jou als co-verslaafde.
Tijdens de opstellingen in groep focussen we op jouw vraag en schakelen we daarvoor andere deelnemers in als representant of observator.
Ideaal als je:
• het grotere plaatje (systeem) van je vraag wil zien
• symptomen wil onderscheiden van onderliggende patronen
• kennis wil maken met een systemische kijk en opstellingen
• wil ervaren dat anderen met dezelfde problemen worstelen
• (verbroken) verbindingen tussen mensen zichtbaar wil maken
Deelname vraagsteller:
De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.
Via deze systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.
Deelname representant/ toeschouwer:
Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het eigenlijk allemaal is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen. Hierdoor kan ook je eigen systeem al geraakt worden en inzichten verkennen.
Donderdag 28/09/2023 18h15 tot 20h45
Kosten: €50,-
Vraag inbrengen: €100,-
Totaal 9 deelnemers en er kunnen maximaal 2 vragen ingebracht worden.
Je bent van harte welkom om mee te ervaren.
Je kunt je aanmelden als representant en/of een vraag inbrengen.

 

Tickets

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Lindestraat 49 C

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

UA-177403279-1