Horse Reflected Coaching

Horse Reflected Coach-Paarden spiegels op 4 benen:

Wat kan je van een gecertificeerd HRC Coach- I For Horse Academy verwachten?

The Coaching Horse Academy ( waar ik mijn opleiding certified HRC Level 1 heb voltooid) werd opgericht om mensen met behulp van hun trouwe viervoeter, op een unieke en authentieke wijze te begeleiden tot een professionele Horse Reflected Coach. Een coach die de zuiverheid en eerlijkheid van de paarden op een evenwaardige wijze durft in te zetten om anderen te ondersteunen in een persoonlijke ontwikkeling. Een coach die openheid bewaart en vrij van oordeel een klant in een veilige omgeving kan coachen. Maar vooral ook een coach die bereid is om door het “eigen” proces te gaan en hierbij dicht bij zichzelf kan blijven om zijn/haar klant te vrijwaren van persoonlijke beïnvloeding. Een Horse Reflected Coach beseft dat iedereen uniek is en een eigen oplossing en antwoord heeft en “weet” dat mensen groeien vanuit wat er al is…

I For Horse Academy staat voor:

Oog voor de paarden:
Hoe communiceren zij (paardentaal, kuddegedrag, houdingen, posities …), hoe bevorder je hun welzijn, hoe bouw je veiligheid in, voor paard én mens, hoe dragen zij zo krachtig bij aan onze groei als mens en hoe bepaal je jouw plaats in het proces.

Oog voor de coach:
oordeelloos en puur coachen, vanuit echtheid en zuiverheid, leren om de juiste “tools” om in te kunnen zetten, leren om te coachen vanuit zelfbewustzijn en gewaar zijn, leren om je eigen ontwikkeling te bevorderen, leren om je eigen praktijk op te zetten vanuit je missie en waarden en leren wat de juiste coaching attitude is.

Oog voor de coachee (klant)
Inzien dat de coachee de oplossing al in zich heeft, inzien dat eigen ervaring zoveel krachtiger is dan advies, theorie of sturen naar een oplossing/antwoord, inzien hoe de paarden op elk thema een eerlijk antwoord aanreiken, inzien hoe het onderbewuste zich op het juiste moment toont, inzien dat het samenspel tussen mens en paard ervaringsgericht en oplossingsgericht is, weten welke vaardigheden, technieken en kennis wanneer in te zetten (objectief observeren, luisteren, vragen stellen, feedback geven, verbinding opbouwen, metaforen, inzicht in familiesystemen, projectie en overdracht, …) en weten hoe je het leerproces van je coachees faciliteert naar oplossingen toe (eigen thema, overtuigingen, …).

🐴🐴Soms heb je gewoon een paardenmiddel nodig…💊🐴

 

UA-177403279-1