HealingHorses@Work-Hypno & Regressietherapie

In Connection We Grow…

Een belangrijk onderdeel van hypnose is de directe beïnvloeding van je onderbewustzijn.

Hypnose en Regressie therapie bij chronische pijn en andere fysieke klachten

 

Als  fysieke klachten je leven gaan domineren…

Enkele dagen last hebben van pijn wordt meestal als niet zo belemmerend ervaren, maar wat als de pijn ondertussen het stuur van je leven heeft ingenomen

Wat als je dagenlang migraine hebt? Of je iedere dag de strijd met je verdomde rugpijn moet aangaan? Dat is ontzettend frustrerend en neemt alle energie van je weg. De pijn domineert constant je leven en je kan niet meer normaal functioneren.

Moet je dan gewoonweg genoegen nemen met de zin: “Je zal er moeten leren meeleven…”

Wel nee lieve mens, dit moet uiteraard niet!!!

Het kan zijn dat je pijncentrum gewoon signalen afgeeft als waarschuwing en dat die eigenlijk ten gronde eigenlijk totaal niet nodig zijn. Met hypnose programmeren je onderbewustzijn opnieuw, waardoor pijn verlicht wordt.

Het komt er op aan om te wortel van het probleem te onderzoeken en dit aan te pakken.

Hypnose en Regressie therapie bij chronische pijn en andere fysieke klachten

 

Als  fysieke klachten je leven gaan domineren…

Enkele dagen last hebben van pijn wordt meestal als niet zo belemmerend ervaren, maar wat als de pijn ondertussen het stuur van je leven heeft ingenomen

Wat als je dagenlang migraine hebt? Of je iedere dag de strijd met je verdomde rugpijn moet aangaan? Dat is ontzettend frustrerend en neemt alle energie van je weg. De pijn domineert constant je leven en je kan niet meer normaal functioneren.

Moet je dan gewoonweg genoegen nemen met de zin: “Je zal er moeten leren meeleven…”

Wel nee lieve mens, dit moet uiteraard niet!!!

Het kan zijn dat je pijncentrum gewoon signalen afgeeft als waarschuwing en dat die eigenlijk ten gronde eigenlijk totaal niet nodig zijn. Met hypnose programmeren je onderbewustzijn opnieuw, waardoor pijn verlicht wordt.

Het komt er op aan om te wortel van het probleem te onderzoeken en dit aan te pakken.

Lichamelijke, psychische en emotionele klachten

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring van het ‘zelf’. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen de cliënt zijn probleem of conflict te begrijpen en op te lossen. Werkvormen als visualiseren en imagineren kunnen heel positief en prettig worden ervaren. Belangrijk onderdeel van deze therapie is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.
Onze beleving en gedrag wordt door onbewuste drijfveren beïnvloed, door wat in het onbewuste is opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en zijn er storende conditioneringen ontstaan. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties, beperkende conclusies, angst, rouw, verdriet, en gedragsproblemen.

Fysieke klachten

In de meest voorkomende gevallen wordt de oorzaak van fysieke klachten toegeschoven aan psychische invloeden zoals spanningen, stress en ingrijpende gebeurtenissen. Zoals iedereen wel weet kunnen we van stress maagzweren en andere lichamelijke aandoeningen krijgen. Stress kan tevens een oorzaak zijn van bijvoorbeeld CVS, fibromyalgie en migraine. Veelal kunnen de symptomen van allerhande auto-immunziektes, maar ook de wortel aangepakt worden door middel van hypnose en hypnotherapie.Op zoek gaan naar de onderliggende wortels van de fysieke klacht is hier dus de boodschap.

Veel onderzoeken en studies hebben reeds aangetoond dat hypnose en hypnotherapie niet alleen heilzaam werkt is bij psychische aandoeningen, het werkt ook prima bij fysieke klachten. Zo heeft Dr. Marc Benninga bekendheid verworven door zijn onderzoek met betrekking tot het prikkelbare darm syndroom PDS bij kinderen. Ook bij astma zijn behandelingen met hypnose en hypnotherapie als zeer positief beoordeeld bij tal van studies.

Medische Hypnotherapie

Medische Hypnotherapie

Position

Door middel van hypnose therapie, in combinatie met systemisch werk (familieopstellingen/ familiepatronen) en energetisch werk ga ik samen met de client een persoonlijk sessie traject uitstippelen die ondersteunend werk bij klachten en symptoom behandeling bij fibromyagie en andere auto immunziektes.

Medische hypnose vervangt nooit een medisch consult van artsen en specialisten, het is een ondersteunend therapeutisch middel om klachten en symptomen in te dijken door op zoek te gaan naar de wortel van het probleem

 

Tijdens het traject leggen we de focus op:

 • Trauma’s in de kindertijd
 • Stemmingswisselingen & angsten,
 • Stress reductie : ontkrampende en ontspannende suggesties
 • Pijnbestrijding
 • Loslaten van lichaamsvreemde energie van de voorouders
 • Extra ondersteuning met behulp van bachbloesems is eveneens een optie https://www.holistic-systemic-soulwork.com/bachbloemsem-remedie.

Fysieke klachten en hypnose

Bij lichamelijke klachten wordt in eerste plaast vrijwel nooit gedacht aan hypnose of hypnotherapie, iets dat natuurlijk ook makkelijk te verklaren valt door wat de meeste mensen over hypnose kennen.

Hypnose werkt door suggesties aan het onderbewustzijn en zal vooral werkzaam zijn bij geestelijke problemen en niet bij fysieke klachten. Toch is ons onderbewustzijn zeer krachtig mechanisme en in staat om veel voorkomende problemen gewoonweg zelf op te lossen.

Helaas is de mensheid van de natuur meer en meer vervreemd en vertrouwen we niet meer op ons gevoel en intuïtie. Een goede balans tussen lichaam en geest is een absolute vereiste voor ons welzijn. Gezonde voeding en een positieve instelling (mind-set) zijn de beste voorwaarden voor een gelukkig en gezond bestaan toch.

Wanneer hierbij voor welke reden dan ook, een disbalans ontstaat, moeten juist hieraan gewerkt worden. Een goede hypnotherapeut is in staat om het onderbewustzijn op een positieve wijze te motiveren. Die veranderingen dragen bij tot het oplossen van zowel geestelijke– als fysieke klachten.

Hypnose wordt gebruikt voor vele lichamelijke en geestelijk ongemakken en/of problemen en zijn meestal na 3 a 4 sessies verholpen.

Trauma-ingrijpende traumatische gebeurtenis-hypnose en regressietherapie
Regressie therapie bij angst en trauma

Lichamelijke klachten kunnen je dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten, vooral als ze onverklaarbaar zijn. De huisarts of specialist kan er geen oorzaak voor vinden, zodat er geen diagnose gesteld kan worden en er geen behandeling of medicatie kan worden voorgeschreven. Hoe ga je hier dan in vredesnaam mee om? Wat veel mensen niet weten is dat spanningen en stress heel vaak de oorzaak van lichamelijke klachten kan zijn. Denk hierbij aan lichamelijke klachten zoals:

 • Hyperventilatie
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn en Migraine
 • Spierpijn en spierkrampen
 • Buikpijn, maagpijn, pijn in de darmen ( winderig, diaree of verstopping )
 • Duizeligheid, oorsuizingen
 • Vermoeidheid
 • Huiduitslag, eczeem, allergie…
 • Angstgevoelens
 • Auto-immuunziektes….
 • Andere vormen van pijnklachten en chronische pijn

Bijna de helft van de lichamelijke klachten die door de huisarts onderzocht worden zijn niet goed te verklaren. Bij het medische onderzoek is er dus geen ziekte of lichamelijke afwijking te vinden die de klachten goed verklaart. En omdat er geen oorzaak te vinden is en er geen behandeling of medicatie voorgeschreven kan worden, kunnen er spanningen bij je ontstaan omdat je voor jouw idee nooit meer van je klachten af zult komen en je er moet leren mee leven. Hierdoor kunnen je klachten verergeren want elke stressfactor geeft een lichamelijke reactie. Hoe kan je dit doorbreken?

Extra ondersteuning bij therapie voedingssupplementen

VOORDELEN ALOËVERA DRINKGEL

1. Verbetert je immuunsysteem

2. Stimuleert je stofwisseling

3. Gewichtsverlies

4. Ontgiftende werking

5. Houdt de bloedsuikerspiegel in balans

6. Helpt bij maag- en darmklachten

7. Vermindering van allergieën

8. Ondersteunt bij reuma en artrose

9. Vermindert huidproblemen

 

ONDERSTEUNING BIJ KLACHTEN VAN STRESS-BURN-OUT & AUTO-IMMUUNZIEKTEN

Aangezien een goede werking van onze darmen een grote invloed op ons mentaal en fysiek welzijn, bied ik naast bachbloesems remedie die ondersteunt bij transformeren van emoties ook tips en advies aan wat ondersteunende voedingssupplementen betreft om alle onderdelen op zijn  geheel te begeleiden.

Heel veel Stress & Burn-out klachten, auto immuunziekten kunnen bijkomend ondersteunt worden met onderstaande voedingsupplementen:

 • Aloe Vera Drinkgel (optimale celstofwisseling)
 • Pro 12 (pro-biotica)
 • Pro Balance ( zuur/base huishouding)
 • Colostrum (versterken van immuniteit systeem)

Hierbij bekijken we samen een kuur op maat voor uw klachten

hypnose-stoppen met roken- verslavingen
ALLERLEI VERSLAVINGEN
Stoppen met roken- Eetstoornis- Stress-eten- Alcoholverslaving…
Gewicht verliezen-vermageren-hypnose

GEWICHTMANAGEMENT

Afvallen en gewicht verliezen of op peil houden van uw gewicht met ondersteuning van hypnose
Hypnose-emotionele klachten

EMOTIONELE KLACHTEN

Stress & Burn-out – Depressie-Angst-Fobie

Slaapproblemen-Zelfvertrouwen-Faalangst

 

Hypnose-fysieke pijn-lichamelijke klachten- chronische pijn
LICHAMELIJKE KLACHTEN
Chronische pijn- Migraine- Hooikoorts en allerhande allergiën…ADHD- Autisme

TRAUMA & REGRESSIE

Ondersteuning bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen door verlies en trauma- PTSS
Hypnose zeer effectief bij kinderen

WAAROM HYPNOSE BIJ KINDEREN

concentratiestoornissen-faalangst-leerproblemen-slaapproblemen-bedplassen-stotteren-gepest worden-ADHD- ASS- Game-verslaving

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

 • Stress & Burn-out coaching
 • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Systemisch werken- Familieopstellingen

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1