Gewichtscontrole en afvallen met behulp van hypnose

Afvallen met hypnose is wellicht niet waar je als eerste aan denkt als je wilt afvallen. De meeste mensen denken eerst aan diëten, sporten, vasten, vegetariër of zelfs veganist worden en alle stappen die je moet zetten om je streefgewicht te bereiken. Soms lijkt dit een huzaren werk en dweilen met de kraan open.

Als je al van alles hebt geprobeerd om “nee” te zeggen tegen die chocoladereep of dat schepje suiker in de thee, maar het wil maar niet lukken, komen veel mensen op het punt om eens op een andere manier naar het probleem te kijken.

Al sinds de jaren 60 wordt er wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het nut van hypnose voor afvallen en voor de behandeling van ziektes zoals anorexia en boulimia. Deze twee dingen lijken misschien op het eerste gezicht niet erg op elkaar, maar uiteindelijk moet er bij mensen met morbide obesitas en bij mensen met anorexia een gedragsverandering plaatsvinden.

Hier gaat dus om als je overgewicht blijvend wil aanpakken. Op zoek gaan naar de oorzaak van het overgewicht en hierin bewust een gedragsverandering includeren.

Er zijn drie manieren waarop hypnose je kan helpen om af te vallen.

Ten eerste kan de hypnotherapeut instructies geven aan de persoon die in diepe vorm van hypnose zit. Doordat de hypnotherapeut een rol van autoriteit aanneemt kan de client zijn onderbewustzijn hierop reageren. Daarnaast kan de hypnotherapeut ook suggesties geven over die je ego versterken, een gezonde levensstijl versterken, gevoelens over eten veranderen en die ervoor zorgen dat je regelmatig beweegt.

Ten tweede kan zelfhypnose helpen met afvallen door positieve overtuigingen te geven aan het bereiken van een gezond gewicht en gezond lichaam. Ook kunnen die helpen om de overtuigingen die je uit de media hebt meegekregen over een gezond lichaam te veranderen naar wat écht gezond is. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van visualisatie en suggestie.

Als derde mogelijkheid kan de hypnotherapeut naar onderbewuste blokkades zoeken waardoor je ondanks alles vasthoudt aan je gewicht. In dit geval wordt er gekeken of er trauma’s zijn die ervoor zorgen dat een ongezonde levensstijl de reactie daarop is en kan de hypnotiseur je helpen om een ander gevolg te geven aan die trauma’s dan je tot nu toe hebt gedaan.

Bijvoorbeeld door het trauma kun je jezelf hebben aangeleerd om te eten na een moment van grote stress. In sommige gevallen zijn patiënten zich niet bewust van dit trauma en helpt de hypnotherapeut je met het vinden van de oorzaak van je huidige gedrag en hoe je vervolgens dit gedrag kunt aanpasse,. Meestal is dit een vervolgstap als zelfhypnose of suggestieve hypnose niet werken. Hieruit kunnen verrassende resultaten komen.

Gewicht verliezen-vermageren-hypnose
hypnose-stoppen met roken- verslavingen
ALLERLEI VERSLAVINGEN

Stoppen met roken- Eetstoornis- Stress-eten- Alcoholverslaving…

Gewicht verliezen-vermageren-hypnose

GEWICHTMANAGEMENT

Afvallen en gewicht verliezen of op peil houden van uw gewicht met ondersteuning van hypnose

Hypnose-emotionele klachten

EMOTIONELE KLACHTEN

Stress & Burn-out – Depressie-Angst-Fobie

Slaapproblemen-Zelfvertrouwen-Faalangst

 

Hypnose-fysieke pijn-lichamelijke klachten- chronische pijn
LICHAMELIJKE KLACHTEN

Chronische pijn- Migraine- Hooikoorts en allerhande allergiën…ADHD- Autisme

TRAUMA & REGRESSIE

Ondersteuning bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen door verlies en trauma- PTSS

Hypnose zeer effectief bij kinderen

WAAROM HYPNOSE BIJ KINDEREN

concentratiestoornissen-faalangst-leerproblemen-slaapproblemen-bedplassen-stotteren-gepest worden-ADHD- ASS- Game-verslaving

Contact

Telefoon

+32 (0) 496 36 48 49

E-mail

lesley@healinghorses-atwork.be

Adres

Misweg 13 A

B-9700 Oudenaarde

BE 0832.111.296

Voel je geen affiniteit met Paarden …!!!

Ik bied natuurlijk ook coaching activiteiten aan zonder paarden:

  • Stress & Burn-out coaching
  • Rouw-verlies-Trauma Begeleiding
  • Loopbaanbegeleiding
  • Systemisch werken- Familieopstellingen

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

  • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
  • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
  • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

UA-177403279-1