.

HealingHorses@Work

Alles staat met elkaar in verbinding…

life coach-coach met behulp van paarden-holistisch coach-systemisch begeleider- Familieopsteller-loopbaanbegeleider-kindercoach-jongerencoach-loopbaancoach-sjamaan-lichtwerker-healing
life coach-coach met behulp van paarden-holistisch coach-systemisch begeleider- Familieopsteller-loopbaanbegeleider-kindercoach-jongerencoach-loopbaancoach-sjamaan-lichtwerker-healing
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 Hallo ik ben Lesley

Horse Reflected coach ,systemisch begeleider met behulp van paarden en hypnose/ regressietherapeut

IN CONNECTION WE GROW…

Je coach, procesbegeleider en je ‘professionele vriend’ (29/05/1982). Ik wil je graag samen met de kudde ondersteunen om Meester te worden over je eigen leven….

Al sinds ik een klein meisje was kon je me altijd in de natuur rond en bij de dieren vinden. Soms al pratend met de dieren, maar ook heel vaak genietend in rust…. Wist ik veel als kind dat het hier toen ging om authenticiteit, het nu-moment en puurheid te ervaren bij de dieren… Of heb ik dat juist van nature uit als kind altijd zo intuïtief aangevoeld…. en zijn natuur en paarden mijn krachtbronnen sinds mijn kindertijd…

De aantrekkingskracht met de paarden was groot…. Kijk in de ogen van een paard en je ontmoet als het ware de verbinding met je ziel. De magie zit in weinig woorden….

Horses carry the wisdom of healing in their hearts and offer it to any human who posses the humility to listen….

Vanuit mijn hart heeft zich een gevoel ontwikkeld dat ik dienstbaar wil zijn aan de anderen. Vanuit deze intentie wil ik mijn rol als coach met behulp van paarden vorm geven. Het leven gaat niet altijd over rozen. Net zoals zo velen onder ons heeft het leven mij niet gespaard en heb ook ik onderweg al enkele rake klappen moeten incasseren.

Ik ben iemand die altijd bruist van energie, enige tijd geleden was dit echter anders. Dus ik weet precies hoe het aanvoelt om op een emotionele rollercoaster te zitten waaraan je precies niet kan ontsnappen of het gevoel te hebben dat je kompas gewoon blijft ronddraaien….

Paarden en de natuur hebben mij door inzicht en bewustwording in mijn eigen proces, een kantelmoment in mijn eigen leven gegeven. Een opportuniteit die ik dan ook met beiden handen heb vastgenomen en mij elke dag zal voor blijven inzetten en mij hierin bekwamen. Coachen met behulp van paarden…

Tijdens mijn eigen proces als Horse Refelected Coach heb ik ook mijn eigen stal eerst moeten uitmesten… een continue proces als Lesley, maar ook als coach. De opleiding was tegelijkertijd een struggle met mezelf, maar ook thuiskomen en eindelijk landen in beroepskeuze….wat een ware verademing is gebleken.

Ik heb me voor de opleiding HRC bij I for Horse Academy ingeschreven en ik had op dat moment geen idee hoe ik kon gaan werken als coach met behulp van paarden, want ik had helemaal geen paard en de twijvel was heel groot…..Nog voor de aanvang van de opleiding is Agnus (22 jarige halflinger ruin) plots in mijn leven gekomen.  De puzzelstukjes vielen in elkaar en de richting voelde vertrouwd…Wat een magisch pracht paard, die mij al zoveel inzichten voor mezelf en mooie coaching sessies heeft laten zien en heeft laten ervaren… Hiervoor ben ik telkens weer in de verwondering en intens dankbaar…

In hart en ziel ben ik ben ik een Horse Reflected Coach met een Inca-sjamanistische levensvisie. In de combinatie van beide visies kom ik thuis als coach met behulp van paarden.
Het systemisch werken met paarden valt voor mij samen met een deel van het medicijnwiel van de Inca-sjamanen, waar we onze voorouders gaan eren en hierdoor de oude wonden van de voorouders gaan helen….

De sjamaan droomt de wereld in wording en bewandelt in schoonheid zijn pad.

Don Manuel Quispee : “Ieder mens heeft een toekomst, maar er zijn weinig mensen die een bestemming hebben. Voor een bestemming dien je jezelf beschikbaar te maken. Wanneer je jezelf niet beschikbaar maakt dan waai je mee met de winden die over de wereld waaien”.

Paarden streven steeds naar harmonie en veiligheid in hun kudde, omdat dit voor hun nodig is om te kunnen overleven. Ze zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en ze laten met hun gedrag zien wat nodig is voor jou om te helen en om tot rust te komen. Paarden zijn in het NU-moment aanwezig! Daarom is coachen met paarden een fantastische weg om dichter bij jezelf te komen…

Bij coachen met behulp van paarden wordt het paard ingezet als mede-coach. Op die manier krijg je de ondersteuning en de meerwaarde van eigenlijk een expert in non-verbale communicatie die goudeerlijk is en volledig vrij is van elk (voor)oordeel…
Hierbij krijg je als client/coachee de nodige ruimte in een veilige en natuurlijke omgeving om via ervaren en bewust worden tot zelfinzicht te komen…

Iedereen is welkom met alles wat je meebrengt, is dit nu met een kleine of grote vraag, ben je jong of oud,….iedereen is welkom bij mij en de kudde. Het kan ook gebruikt worden als aanvullende ondersteuning naast bijvoorbeeld bezoeken aan een psycholoog/therapeut om eens vanuit een andere aanpak naar jezelf te kunnen kijken.

Kennis van of ervaring met paarden en paardrijden is absoluut niet nodig. Alle activiteiten vinden plaats naast de paarden op de grond. Ook angst van paarden is geen probleem. Er wordt steeds samen gezocht naar een oplossing waar iedereen zich goed en veilig bij voelt.

Soms heb je gewoon een paardenmiddel nodig….geen woorden, maar paarden….

Mijn missie met de paarden:

Vanuit de natuur, heel ik samen met mijn kudde de energetische liefde in jouw rivier. Zodat je vanuit jouw stroming op je plekje kunt staan en je je kan voeden uit de krachtbron van je ziel en je kunt grazen aan de oevers van het verleden.

Your wound is probably not your fault, but your healing is your responsibility!

Ik word ondersteund door een kudde van 3 paarden , en ik werk buiten op een locatie waar ze echt paard kunnen zijn. Als het weer het toelaat werken wij meestal in de vrije natuur, dus buiten in de weide van de paarden. Bij slecht weer of andere weeromstandigheden is er tevens ook een binnen en buitenpiste aanwezig. Indien gewenst en op aanvraag kan ik ook met uw paard op eigen locatie werken.

Een patroon is een les die zich blijft herhalen tot dat je het voelt en er aandacht aan gegeven wordt… Het is een helingsproces waar aanvaarding en vergeving centraal staat.

Met hypnose en regressie therapie doorbreken we je patronen bij de wortel zodat blijvende verandering geïntegreerd kan worden. Hier werken we op niveau van het onderbewuste, dat is was 95 % van ons gedrag vandaan komt.

HealingHorses@Work

Bewustwording & Coaching

 Amazing changes do not just happen by themselves, contact HealingHorses@Work and get moved by your inner herd…

Ontdek mijn methodes binnen persoonlijke therapie en coaching

Ontdek mijn methodes binnen persoonlijke therapie en coaching

Position

Al mijn  1 op 1 sessies en trajecten zijn volledig op maat en op jou afgestemd! Ik kan putten uit een aantal methodieken die ik mezelf heb eigen gemaakt en heb geintegreerd in mij eigen methodiek.

 • Rustgevende setting: Even niet thuis of op kantoor, maar wandelend in de natuur of activiteiten tussen de paarden. Een wereld van verschil die wonderen doet!
 • Bewustwording & ervaringsgericht: kom al je zintuigen prikkelen door te voelen, te zien en te ervaren…
 • Contextuele & Systemische benadering: alles vormt een geheel, gedragspatronen ,omgevingsfactoren en (familie)systemen  tellen ook mee…
 • Energetisch werk is werken met energie. En energie is een ruim begrip, alles is namelijk energie en zo is alles met elkaar verbonden. Voor mij is energie gelijk aan levenslichtkracht en bewustzijn.
 • Regressietherapie: met regressietherapie kun je in een notendop gezegd onverwerkte ervaringen en traumatische gebeurtenissen uit het verleden alsnog verwerken. Met als doel je klacht oplossen of sterk verminderen.

DOELGROEP:

Volwassenen, kinderen/ Jongeren, Ouder-Kind (Gezinnen),Teams en Ondernemers.

level 1 HORSE REFLECTED COACH
level 2 HORSE REFLECTED COACH
teamcoach HORSE REFLECTED COAH

 Ettt

Relevante gevolgde opleidingen:

 • Bachelor Bussiness Management- Artevelde Hogeschool Gent
 • Basis opleiding Life Coach
 • Inwijding Reiki eerste graad en tweede graad
 • Healing en reading voor dieren- Kristina Boey
 • Sjamanisme opleiding- Pascalle Lafutte
 • Akasha Kronieken -Khon Mai Groningen
 • Level 1 Horse Reflected Coach- I for Horse Academy EMCC certificatie
 • Level 2 Horse Reflected Coach- I for Horse Academy EMCC certificatie/ Anita Van Vlerken
 • Team coaching- I for Horse Academy EMCC certificatie/ Anita Van Vlerken
 • Systemische begeleiden vanuit de Kudde en (familie) opstellingen – I for Horse Academy- Ria Verlinden/ The 7th C Coaching
 • Rouw te Paard (Rouw en verlies begeleiding)- Martine Huurman-I for Horse Academy
 • Trauma te Paard (Traumabegeleiding) -Martine Huurman-I for Horse Academy
 • PaardenPraatPlaten/ Systeemklapper/ Praktijkklapper- Charlotte Van Iersel- CV Coaching
 • Stop Burn-out/Talentenfluisteraar Workshop- Luk Dewulf- I For Horse
 • Loopbaanbegeleiding bij Erkend loopbaancentrum VDAB
 • Hypno en regressie therapeut – Hans Geervliet-Hypnovision/ Silva methode
 • De Kudde Uiteen (ouder-kind relatie vs scheiding)- Martine Huurman- Beleving in beeld/I for Horse
 • Voice Dialogue- Freya Van Den Bossche/ Arianne Bakens- I For Horse
 • Verslaving als Signaal- Martine Huurman- Beleving in beeld /I for Horse
 • Opstellen van ziekte symptomen- Stephan Hausner
 • Inwijding Master Kundalini Reiki
 • Tafelopstellingen-SMARA OPLEIDINGEN-Jannie IJzendoorn
 • The Four Winds opleiding- Alberto Villoldo
 • EMDR- John Martinus- Educas Nederland
 • Insights Discovery
 • Grondbeginselen van Human Design 5G
 • Inwijding MAHATMA ENERGIE
 • Inwijding Gouden Zilveren Violette Vlam & Opgestegen Meesters Empowerment
 • Inwijding Atlantis lichttempel & Oceanae Hoge priesteres van Atlantis
 • Inwijding Licht van Lemurië & Priesteressen van Lemurië
 • Inwijding Reiki Seichem Master/ Isis Seickem Reiki/ Sekhem Seichem Reiki
 • Inwijding Ra- Essentie & Ra-Sheeba- Eye of Horus
 • Inwijding Dolfijnen Reiki
 • Inwijding Diamant Reiki- Kristal Reiki-DNS Reiki-Geboortetrauma Reiki- Plaats Reiki-Vorige Levens Reiki
Horse Reflected Coaching
Level 2 verdieping en Team coaching
Level 2 verdieping en Team coaching
Horse Reflected Coach-Paarden spiegels op 4 benen:

Wat kan je van een gecertificeerd HRC Coach- I For Horse Academy verwachten?

The Coaching Horse Academy ( waar ik mijn opleiding certified HRC Level 1 en 2 heb voltooid) werd opgericht om mensen met behulp van hun trouwe viervoeter, op een unieke en authentieke wijze te begeleiden tot een professionele Horse Reflected Coach. Een coach die de zuiverheid en eerlijkheid van de paarden op een evenwaardige wijze durft in te zetten om anderen te ondersteunen in een persoonlijke ontwikkeling. Een coach die openheid bewaart en vrij van oordeel een klant in een veilige omgeving kan coachen. Maar vooral ook een coach die bereid is om door het “eigen” proces te gaan en hierbij dicht bij zichzelf kan blijven om zijn/haar klant te vrijwaren van persoonlijke beïnvloeding. Een Horse Reflected Coach beseft dat iedereen uniek is en een eigen oplossing en antwoord heeft en “weet” dat mensen groeien vanuit wat er al is…

I For Horse Academy staat voor:

Oog voor de paarden:
Hoe communiceren zij (paardentaal, kuddegedrag, houdingen, posities …), hoe bevorder je hun welzijn, hoe bouw je veiligheid in, voor paard én mens, hoe dragen zij zo krachtig bij aan onze groei als mens en hoe bepaal je jouw plaats in het proces.

Oog voor de coach:
oordeelloos en puur coachen, vanuit echtheid en zuiverheid, leren om de juiste “tools” om in te kunnen zetten, leren om te coachen vanuit zelfbewustzijn en gewaar zijn, leren om je eigen ontwikkeling te bevorderen, leren om je eigen praktijk op te zetten vanuit je missie en waarden en leren wat de juiste coaching attitude is.

Oog voor de coachee (klant)
Inzien dat de coachee de oplossing al in zich heeft, inzien dat eigen ervaring zoveel krachtiger is dan advies, theorie of sturen naar een oplossing/antwoord, inzien hoe de paarden op elk thema een eerlijk antwoord aanreiken, inzien hoe het onderbewuste zich op het juiste moment toont, inzien dat het samenspel tussen mens en paard ervaringsgericht en oplossingsgericht is, weten welke vaardigheden, technieken en kennis wanneer in te zetten (objectief observeren, luisteren, vragen stellen, feedback geven, verbinding opbouwen, metaforen, inzicht in familiesystemen, projectie en overdracht, …) en weten hoe je het leerproces van je coachees faciliteert naar oplossingen toe (eigen thema, overtuigingen, …).

🐴🐴Soms heb je gewoon een paardenmiddel nodig…💊🐴

 

life coach-coach met behulp van paarden-holistisch coach-systemisch begeleider- Familieopsteller-loopbaanbegeleider-kindercoach-jongerencoach-loopbaancoach-sjamaan-lichtwerker-healing

Heeft u nood aan wat Paarden-Kracht binnen uw organisatie wat administratie betreft?

 

Freelance betekent dat je me inschakelt wanneer je me nodig hebt. Denk aan piekmomenten, bij (langdurige) afwezigheid van een medewerker (ziekte, zwangerschapsverlof, burn-out …),voor een speciaal project of heeft u gewoon nood aan wekelijkse administratieve ondersteuning. Dit kan reeds vanaf 4 tal uren per week!

Freelance voordelen

 • U doet beroep op een freelancer op de momenten waar u die nodig hebt.
 • Met een freelancer haalt u heel gemakkelijk specifieke kennis in huis.
 • Een freelancer werkt bij u op kantoor of van thuis uit. De keuze ligt volledig bij u!

Op zoek naar meer Work-Life-Balance en wil u zich kunnen focussen op uw kernactiviteiten zonder administrieve rompslomp!

Amazing changes do not just happen by themselves, contact me and get inspired today…

Lesley Desmet- Incite Consult & Coaching

Freelancer Administratieve ondersteuning

Contacteer mij vandaag nog....
Amazing changes do not just happen by themselves, contact HealingHorses@Work and get moved by your inner herd…

9 + 12 =

+32 (0) 496 36 48 49

Misweg 13A, B-9700 Oudenaarde

lesley@healinghorses-atwork.be

UA-177403279-1